I després

16 NOTÍCIES + 16 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

DILLUNS S’ASFALTA EL CARRER SANTA MAGDALENA
Enllestides les obres de construcció del dipòsit de recollida de sediments, a tocar de la riera de Sant Amanç, les de la canalització de la carretera de Girona i la reurbanització del segon tram del carrer Santa Magdalena, després d’uns mesos de treballs, el dilluns es procedirà a l’asfaltat que tancarà definitivament aquesta actuació que es considerava necessària des de fa anys, que ha obligat a tancar o modificar el trànsit bona part del sector, afectant a l’entrada del col.legi Gaziel per la banda de Santa Magdalena i als accessos de les activitats comercials del mateix carrer.

 

EN LLIBERTAT EL CONDUCTOR DE L’ACCIDENT DE FORNELLS
El diari El Punt Avui ha informat que el conductor de Sant Feliu que va provocar l’accident en què va morir una jove de 25 anys a Fornells de la Selva ja té la carta de llibertat. L’Audiència de Girona la hi ha concedit després que el seu advocat, Narcís Badosa, insistís per segona vegada en la petició perquè sortís de la presó. Ho farà pagant una fiança de 5.000 euros. Aquest cop li ha donat la raó perquè és molt difícil que l’investigat pugui reincidir pel que fa al delicte de conducció temerària. Bàsicament, segons recull l’alt tribunal, “perquè té lesions que li impedeixen agafar el cotxe, que està en ple tractament de deshabituació a l’alcohol i que a la presó no ha consumit substàncies estupefaents.” L’Audiència de Girona li concedeix la llibertat pagant una fiança de 5.000 euros i s’haurà de presentar cada quinze dies al jutjat de guàrdia.
Pels fets, s’enfronta a una pena de fins a vuit anys i mig de presó que li demana l’advocat de la família de la víctima i sol·licita que se li retiri el carnet durant deu anys i que pagui una indemnització de més de 300.000 euros. El fiscal reclama una pena de quatre anys de presó i una retirada de carnet de sis anys.

 

REPARACIÓ DEL PAVIMENT DEL CARRER DEL MALL
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha encarregat a l’empresa Mugadas l’arranjament provisional dels trams de paviment malmesos del carrer del Mall i Hospital afectats pel pas de vehicles pesants que, a més del mal aspecte que oferien, era perillós per a la seguretat dels vianants.
Ja s’hi havien realitzat altres actuacions i aquesta no serà la definitiva, ja que s’igualarà amb una capa de ciment per evitar accidents i després de l’estiu es reposaran les peces afectades. La intenció és que sigui la definitiva, després del tall de trànsit que es va fer efectiu fa uns mesos, en la decisió de pacificar la zona i de restringir al màxim el pas de vehicles.

 

FALSA ALARMA D’INCENDI ALS JUTJATS DE SANT FELIU
Dijous Carles Motas assistia a l’espai de la nostra emissora “Línia amb l’alcalde” procedent dels jutjats de Sant Feliu, on s’hi havien desplaçat dues dotacions de bombers, ambulàncies, mossos, etc. en disparar-se l’alarma d’incendis.
Es va evacuar l’edifici per seguretat mentre es feia una inspecció a totes les dependències, on no es va veure que hi hagués cap mena de foc i l’alcalde comentava que semblava que s’havia disparat algun sensor i que s’estava comprovant si havia estat de forma accidental o bé algú podia haver acostat una flama als dispositius.
El diari El Punt Avui publicava una foto de la presència dels serveis d’emergència al carrer Capmany.

 

ANUL.LADA LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FERRAN REQUEJO
La Fundació Josep Irla ha comunicat que per malaltia de l’autor, s’anul.la la presentació del llibre “El tren de les 17:14. Democràcia, pluralisme, benestar, independència”, de Ferran Requejo, que estava prevista per aquest dissabte dia 15 de juliol a les 19 h. a la Casa Irla. Ja es comunicarà oportunament la nova data.

 

CATALUNYA RÀDIO EN DIRECTE AL PASSEIG
La tarda d’aquest divendres el magazine de Catalunya Ràdio “Estat de Gràcia”, que condueix Roger de Gràcia s’ha realitzat des de Sant Feliu, a la confluència de la Rambla Vidal amb el Passeig del Mar on s’ha parlat amb actors de sèries de TV3 que participaran en el Singlot, amb l’alcalde, amb el director de Catalunya Ràdio i amb les actuacions de Pau Guillamet “Guillamino”, autor de la cançó de l’estiu de Catalunya Ràdio i TV3, i la de Miquel Vilella, autor de la cançó d’estiu d’iCat.cat.
També s’ha presentat la programació d’estiu de Catalunya Ràdio que arrenca dilluns 17 de juliol. S’ha repartit coca de La Vienesa entre el públic assistent.

 

LA SUBHASTA DE L’HOTEL PANORAMA QUEDA DESERTA
Després de tots els ajornaments en la subhasta de l’Hotel Panorama, per qüestions administratives, finalment es va convocar pel dijous de la setmana entrant però en el període obert per a les inscripcions no s’hi ha presentat ningú i el Departament d’Economia i Hisenda obrirà un procés de venda directa, com es va fer en el cas dels hotels Regina i Avenida i serà al mateix preu de sortida previst per a la subhasta: 1.869.000 euros.
El Diari de Girona ha publicat un article amb tots el detalls d’aquesta i altres finques de l’herència intestada dels germans Anlló, que podeu consultar a través del següent enllaç: http://www.diaridegirona.cat/baix-emporda/2017/07/13/subhasta-del-panorama-sant-feliu/856492.html

 

PROGRAMA DE TV3 A SANT FELIU AMB XAVIER SALA I MARTIN
El programa de TV3 “Economia en Colors” s’enregistrarà a Sant Feliu de Guíxols aquest mes de juliol. El programa està previst que es realitzi el dijous de la setmana entrant, 20 de juliol, a les 21:00 h. al Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer, on el professor Xavier Sala i Martin farà una xerrada que s’emetrà per la Televisió de Catalunya a partir del mes de setembre.
Per assistir-hi com a públic, cal adreçar-se al teatre quinze minuts abans de l’inici de la xerrada que s’anuncia apuntant que “l’economia no és gris plom. Pot ser distesa, dinàmica, provocadora, divertida, pròxima, entenedora, diferent… Així és l’economia quan en parla un personatge singular, un comunicador carismàtic…” Per assistir-hi cal fer la inscripció a la següent adreça: https://goo.gl/rUdT2K

 

CAMP DE TREBALL VIES BRAVES A SANT FELIU
Fins el 15 de juliol l’associació mediambiental Xatrac està portant a terme a Sant Feliu el camp de treball Vies Braves destinat a joves d’entre 14 i 17 anys, una activitat innovadora on els joves es converteixen en experts en el medi marí i participen en la seva conservació.
Una de les iniciatives que han volgut portar a terme ha estat la de poder explicar per la ràdio el més destacat de les seves activitats. L’Anna i la Berta varen confegir un dels punts d’informació de la nostra emissora.
A més de Sant Feliu de Guíxols, els camps de treball també es porten a terme a Sitges i a Llançà i és molt interessant conèixer a fons tant la seva filosofia com els continguts, sempre destinats a l’estudi i difusió del medi natural: http://www.xatrac.org

 

APARCAMENTS COMPLEMENTARIS PEL FESTIVAL
El Club Nàutic, la Confraria de Pescadors i el supermercat CoMarq (antic Mercadona de la carretera de Palamós) ofereixen durant el Festival de la Porta Ferrada uns 150 aparcaments pels espectadors del Festival de la Porta Ferrada.
Després d’una enquesta realitzada en la passada edició, la falta d’aparcament es va considerar el principal problema. Amb l’entrada es pagarà un suplement de 6 euros als dos espais del port i de 4 al soterrani del Comarket. També s’ha anunciat que l’accés de vehicles a la zona del recinte del festival romandran tancats per evitar els sorolls que interfereixen els concerts i durant la Festa Major no hi hauran concerts pels sorolls de les parades de la fira, que també els entorpeixen.
Aquesta setmana els operaris de la brigada han instal.lat els indicadors per als usuaris dels aparcaments provisionals.

 

CAMINADA PEL SÍ DE GUÍXOLS PER LA INDEPENDÈNCIA-ANC
Aquest proper dissabte 15 de juliol Guíxols per la independència, de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) enceta la campanya d’estiu amb la primera caminada pel SÍ. Es tracta d’un recorregut pels carrers de la zona centre de Sant Feliu de Guíxols, apte per a tots els públics, amb la samarreta del SÍ o un domàs penjat a l’esquena.
La trobada es farà sota l’estelada del passeig a les 19 hores i en acabar, cantada d’un parell d’havaneres amb membres de la Coral Cypsella, que participaran a la caminada.

 

S‘EDITA I DISTRIBUEIX EL NÚMERO 12 DE LA REVISTA #GUÍXOLS
S’està distribuint el butlletí d’informació municipal #Guíxols del mes de juliol que, entre altres informacions, publica un reportatge sobre Anna Vicens i Toni Ferrer, una entrevista amb Andreu Buenafuente, cròniques sobre els 125 anys del Peix Blau Ganxó, l’obertura de la carretera de Girona, els documents sobre el tren penjats a la xarxa per l’Arxiu, el Dia de l’Esport Ganxó, reportatge al productor musical Santi Garcia, gasetilla d’actualitat, agenda i galeria resum de dos anys de mandat.

 

CAÑADAS, EMPRESA GANXONA REFERENT DEL TRANSPORT
El web www.encamion.com ofereix ampli reportatge de l’empresa Transportes Cañadas regentada per ganxons que, en la seva important expansió, varen haver de marxar des de Can Nyagues fins a Riudellots, on poden acollir la trentena de vehicles de la seva flota a més d’un rentador públic de cisternes i vehicles industrials. En aquest lloc es troba situada logísticament en un punt estratègic, prop de l’autopista i de la frontera.
És habitual que els vehicles de Cañadas cridin l’atenció arreu d’Europa pels motius que porten serigrafiats, pels quals se’ls identifica arreu, alguns dels quals podeu observar en el reportatge que els hi dedica la revista especialitzada.
https://www.encamion.com/ca%C3%B1adas/tuning/decorados/personalizados/hermanos/camiones/camion/encamion/cisternas/transportes/volvo/scania/topline/renault

 

CONCERTS I ACTIVITATS A CAS ROMAGUÉ-CASA IRLA
-Divendres 14 juliol : WALTRAPA & CASHMAKERS (Girona, Texas blues)
– Dissabte 15 juliol : ROOT 66 interpreten a DYLAN (Bcn/USA, dylanisme!)
– Dijous 20 juliol : PER SOGNARE (El Escorial, cuartet de saxos, jazz)
– Divendres 21 de juliol, 20:00 h. : Cicle Concerts al Terrat amb ROGER USART (Manlleu, folk/americana)
– Dissabte 22 juliol : ANDREW McCUBBIN feat. MELINDA KAY
(Austràlia, folk rock)
– Diumenge 23 juliol, 12:00 h. : vermut amb GENTLEMEN OF FEW (Kent, UK, bluegrass)
21:00 h. WAKING AT DUSK (Paris, indie folk)

 

AQUEST DIVENDRES, BLUES AL BEACH CLUB
Aquest divendres, 14 de juliol a les 21:30 hores, concert de blues en directe al Beach Club, al costat de la pista de bàsquet dels Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols, a càrrec de la banda “The Almighty Blues Band, una formació que des de fa anys ha recalat a Sant Feliu i que ha ofert concerts a diversos espais de la ciutat.

 

GIMNÀSTICA GRATUÏTA A LA PLATJA
Com s’ha vingut fent en aquests darrers anys, la platja del racó de ponent de Sant Feliu de Guíxols, es transforma en un centre a l’aire lliure per practicar-hi gimnàstica suau per començar el dia fent uns senzills exercicis matinals i mantenir el vigor durant tota la jornada.
Tot i que està pensat especialment per a la gent gran, atès que pels horaris que s’imparteix tenen la seva disponibilitat, persones de totes les edats s’hi poden afegir de forma gratuïta.
Aquesta activitat gratuïta es fa de dilluns a divendres de 8 a 9 del matí.

El més llegit

I després