Les contínues queixes de persones que transiten per l’accés al Mas Trempat, darrera de Lídel i Mercadona de Sant Feliu de Guíxols, per la presència intimidatòria d’una manada de gossos que ja han provocat accidents, ensurts i neguit a molts ciutadans, sembla que està en vies de solució després d’anys de suportar aquest problema.

Dins del bosc de l’altra banda del vial hi ha una barraca i diverses pertinences d’una persona, propietària dels gossos,  que durant molts anys estava instal·lat prop del pavelló Carles Nadal i Cosp de Vilartagues i que va canviar d’emplaçament fins recalar en aquest bosc que, aleshores, era d’un particular.

Per una banda, la quantitat de rampoines acumulades així com la barraca d’aquesta persona no es podien enretirar “perquè era una propietat particular i els gossos tenien amo” al temps que es posaven agressius davant de la presència de la policia i de membres de les gosseres.

La qüestió és que el tema s’havia anat enquistant però les queixes no han parat per la qual cosa l’alcalde, Joan Alfons Albó, va buscar solucions dins del propi Ajuntament amb la intenció de trobar la via legal per tal de fer endreça al bosc i de solucionar la presència dels depauperats animals.

Quan s’intentava la localització del propietari, la gran sorpresa fou que es va descobrir que fa anys que aquell bosc és de propietat municipal, després d’alguna operació urbanística la qual cosa facilita qualsevol actuació que l’Ajuntament estimi convenient.

La barraca del Sheriff, que és com la gent de Vilartagues l’anomena, té els dies comptats i l’alcalde va declarar a RSF que aquesta persona és possible que tingui algun problema i que, a més, té família i, per tant, s’hi posaran en contacte per buscar-li una sortida que millori les seves condicions de vida.

Quant als gossos, aquesta propera setmana és possible que l’associació Rodamón es faci càrrec de la més de mitja dotzena de gossos que ofereixen una imatge d’evident abandonament i, segurament, cap garantia sanitària.