I després

La baronessa Thyssen confirma que part de la col·lecció s’exposarà a la primavera

Compartiu aquesta història

La baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza va ser la protagonista d’un sopar-col·loqui organitzat pel Club Indústries Culturals ESADE Alumni, en el qual va donar les claus per ser mecenes en el segle xxi. La baronessa va dur a terme un repàs dels seus orígens i estudis, i va assenyalar que tot el coneixement que té sobre col·leccionisme d’art és gràcies al seu marit, el baró Thyssen-Bornemisza.

La baronessa va anunciar que té en projecte un petit museu a Sant Feliu de Guíxols, en el qual s’exhibirà la seva col·lecció de pintura catalana la propera primavera. Així mateix, també va parlar sobre el nou museu de Màlaga, que té una esplèndida selecció de pintura espanyola, per la qual es podria considerar el “germà petit” del museu de Madrid.

Al sopar, també hi va assistir Guillermo Solana, director artístic del Museu Thyssen, que va destacar la importància del paper de la baronessa en l’arribada a Espanya de la col·lecció. “L’esperit de la baronessa és col·leccionar per acabar compartint-ho amb el públic, i que aquest en gaudeixi”, va afirmar el director artístic del museu.

Carmen Thyssen-Bornemisza va concloure la seva intervenció amb un consell per als qui decideixin començar en el món del col·leccionisme: “Per col·leccionar, primer s’han de recórrer [museus]. Després començaràs a saber realment què t’agrada”.

En l’acte, també hi van participar Pedro Navarro, vicepresident executiu del Patronat de la Fundació ESADE, i Teresa Alarcos, responsable del Club Indústries Culturals ESADE Alumni a Madrid.

El més llegit

I després