I després

ACUSAT D’UNA EMPENTA MORTAL

Compartiu aquesta història

Un veí de Calonge, Jordi Parra Robles, es va asseure ahir al banc dels acusats del jutjat penal 5 de Girona per haver donat una fatal empenta a una veïna de Palamós, Carolina Coronado, que va caure d’esquena. Segons el fiscal, a causa del cop que va patir en picar contra el terra va tenir una hemorràgia cerebral que li va provocar la mort vint dies després. El ministeri públic demana una pena de set anys de presó per a Parra com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi imprudent i per un robatori amb violència. Els fets es remunten a la matinada del 2 de juliol del 2011. L’imputat, en la seva declaració ahir, va reconèixer que havia empès la víctima tocant-la per una espatlla, si bé va insistir que “no va ser un cop fort.” “Ella era molt flaca. Es va aixecar del terra i pensava que estava bé. Jo havia begut 4 o 5 gerres de cervesa de litre, havia consumit haixix i un gram de cocaïna.”
Aquella nit, Parra va sortir amb un seu cosí, José Antonio Rodríguez Encina, per a qui el fiscal sol·licita tres anys de presó per obstrucció a la justícia per haver amenaçat suposadament la companya de pis de la víctima per impedir que declarés contra el seu familiar. Els dos homes es van trobar Carolina en un pub. Parra explica que va pactar un servei sexual amb Coronado i li va entregar 20 euros. Amb una furgoneta, la van acostar a les proximitats del seu domicili per tal que ella i Parra continuessin tenint relacions, i en arribar, l’imputat sosté que la dona es va desdir del que havien acordat. “Vaig estirar la seva bossa de mà, que no tenia agafada gaire fort. Vaig anar llençant les coses que hi havia dins. Volia recuperar els diners que em pertanyien, però no els vaig trobar”, hi va afegir. Van començar a forcejar i la companya de pis i una seva cosina van sortir en sentir crits. Van perseguir l’acusat i la cosina li va arrabassar la bossa –Carolina també es va dirigir corrents cap a l’home i va rebre llavors l’empenta.
El cosí de Parra i la companya de pis la van dur al dormitori. Les inquilines no van poder trucar a la mare de la víctima perquè a la bossa no hi havia el mòbil, ni el moneder i les claus. Coronado no va voler anar a l’hospital, si bé el seu estat es va agreujar. La dona amb qui vivia la va trobar al migdia al terra d’un pati. La van dutxar, va menjar molt poc i, en veure que no era normal que només dormís, van trucar al SEM passades trenta hores dels fets. Va ser intervinguda a l’hospital de Palamós i derivada posteriorment al Trueta, on va morir el 22 de juliol. Els forenses Narcís Bardalet i Anna Hospital van especificar que tenia una lesió “importantíssima”: “Per la contusió, va sofrir un traumatisme cranioencefàlic, que li va causar una hemorràgia cerebral massiva incompatible amb la vida.”
Pel fiscal, Parra no va calibrar el risc de la seva acció, malgrat que “era fàcilment apreciable que la víctima tenia un perfil físic fràgil i vulnerable”. Rodríguez, a més, va assegurar que estava “bastant afectada per l’alcohol” i que “va caure en rodó”. Per la seva banda, l’advocat de la defensa va sol·licitar l’absolució dels seus clients i va al·legar que, com que Carolina va caure aquell dia més d’una vegada, no necessàriament l’empenta hauria estat l’origen de les lesions mortals.

El més llegit

I després