banc_de_llet_materna

DONACIONS DE LLET MATERNA

L’hospital de Palamós i els centres d’assistència primària (CAP) que també gestiona Serveis de Salut Integrals del Baix Empordà s’adheriran pròximament al banc de donacions de llet materna del Banc de Sang i Teixits (BST). Segons informa el diari El Punt Avui, el centre és el primer hospital comarcal de la demarcació que participarà en aquest servei, tot apropant l’oportunitat a les mares del Baix Empordà que estan en procés d’alletament de formar part del grup de donants voluntàries. Les matrones del centre divulgaran el servei entre les mares que donin a llum a l’hospital.
El banc serveix principalment per ajudar en el desenvolupament de nadons prematurs nascuts abans de la setmana 32 de gestació, o amb pesos inferiors al quilo i mig, sobretot en casos de parts múltiples. O també per als nadons de mares seropositives o amb altres malalties que els impedeixen l’alletament. La responsable del BST a les comarques gironines, Anna Millan, va explicar l’exhaustiu procés de recollida, processament, conservació –a temperatures de fins a 80ºC negatius– i distribució de la llet, i va explicar que l’evolució de donants i litres recollits l’any passat va ser positiva, amb més de 200 mares voluntàries i més de 700 litres.
Tot i això, la demanda als hospitals creix encara més, i sovint es dispara sobtadament quan hi ha un part múltiple.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació