I després

JUNQUERAS RESPON AL XICOT DE LA NOIA MORTA

Compartiu aquesta història

El vicepresident del govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha respost a la carta oberta dirigida a ell i al conseller d’Interior, Jordi Jané, que ha divulgat David de la Llave, la parella de la víctima, que va qüestionar els protocols policials que no van aturar la temerària ruta del xofer que havia protagonitzat un seguit de delictes abans de causar el sinistre mortal a l’entrada de Girona que va costar la vida a Laura Fernández Comas, de 25 anys, ha informat El Punt Avui. La carta íntegra per desig exprés de Junqueras és aquesta:

“Benvolgut David,
En primer lloc m’agradaria expressar-te el més sincer condol per la pèrdua de la teva parella, la Laura, arran del desafortunat accident de trànsit que va tenir lloc a Fornells de la Selva el passat divendres 29 de gener. Tot i això, sóc conscient que cap de les paraules que et pugui adreçar podran alleugerir la càrrega que estàs suportant en aquests moments.

Com no puc mostrar empatia cap a vosaltres, David? Més enllà de la bona “connexió” que la Laura havia mostrat cap a mi, tal i com comentes a la carta que han publicat diversos mitjans de comunicació, qualsevol ésser humà se sent bufetejat, colpejat i entristit quan coneix la mort d’una jove, com la Laura. Amb un il·lusionant projecte de vida amb la seva parella que un accident ha escapçat sobtadament.

Més enllà del meu condol personal, et vull explicar, d’acord amb la informació que he demanat, que tant la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols com els Mossos d’Esquadra van actuar d’acord amb la normativa vigent. És obvi, no obstant, que tota normativa és perfectible. Per tant, pots comptar amb mi per estudiar, exhaustivament i amb totes les administracions implicades, si cal millorar alguns dels protocols existents.

Personalment, des del Govern, i des d’Esquerra Republicana, continuarem amb la recopilació d’informació per adoptar les decisions que calgui que permetin evitar que es repeteixi el tràgic accident que es va endur la Laura.

David, per últim, em comprometo a mantenir una reunió amb tu i amb qui correspongui per valorar els fets i fer tot el que és humanament possible per evitar que mai més es torni a repetir.

Una sincera abraçada,

Oriol Junqueras”

El conductor homicida, molt greu a l’UCI
Francisco Javier Medina Muñoz, el veí de Sant Feliu de Guíxols de 42 anys que conduïa l’Alfa Romeo que va envair el carril contrari i va envestir el cotxe de Laura Fernández, continua ingressat en estat molt greu a l’UCI de l’hospital Josep Trueta de Girona. Medina va marcar més de 0,60 mg/l, un índex d’alcoholèmia penal, però no se’l va detenir perquè les instruccions de la fiscalia són no posar els conductors als calabossos però obrir-los diligències i enviar-los al jutjat.

 

El més llegit

I després