El líder d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras oferirà una xerrada al Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols el dimarts, 19 de febrer, a les 20:15 h. amb l’enunciat: “El pacte per la llibertat. El camí cap a la independència” segons informa la direcció del partit a SFG.

Nascut a Barcelona l’11 d’abril de 1969, Oriol Junqueras és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha col•laborat en diferents mitjans de comunicació, com ara en els programes “En Guàrdia” i “El nas de Cleòpatra” de Catalunya Ràdio, en els programes “Minoria absoluta” i “Tu Diràs” de RAC 1 i en el programa “El favorit” de TV3.

Ha estat guionista i assessor en sèries documentals de televisió com ‘L’Onze de Setembre de 1714’, ‘Els maquis: la guerra silenciada’, ‘Conviure amb el risc’ o ‘Barcelona sota el franquisme’.

Professor d’història d’Àsia Oriental a la UAB, on es va doctorar l’any 2002 amb una tesi on analitzava el pensament econòmic en la Catalunya de l’Alta Edat Moderna (1520-1630). Ha escrit diversos llibres sobre història, d’etapes i assumptes molt variats: els albors de la industrialització, la batalla de l’Ebre, com era el capitalisme incipient català la relació de Catalunya amb Cuba durant l’etapa colonial, entre uns altres.

Va quintuplicar els vots del seu partit a Sant Vicenç del Horts i va accedir a l’alcaldia, també ha estat eurodiputat entre 2009 fins a l’1 de gener de 2012, quan el seu escó fou ocupat per Ana Miranda, del Bloc Nacionalista Galego (BNG) amb qui ERC va formar  part de la coalició ‘Europa dels pobles’ al costat d’Aralar, EA, CHA, Els Verds-Confederació Ecologista, PSM i Entesa per Mallorca.