I després

Joves, Pastissos, Poesia i Llibre

Compartiu aquesta història

ACTIVITATS DEL CONSELL DE JOVES
El consell de joves de la nostra població s’ha proposat organitzar per primer cop una activitat per la diada de Sant Jordi. En concret el consell vol dirigir aquesta activitat als ganxons més petits per tal de que aquests gaudeixin de la vetllada de Sant Jordi igual que ho fan els més grans. La diada començarà el dia abans on l’associació Electronic Music Squadportarà a terme una mostra de música electrònica a les 18:30. El dia de la diada, s’iniciarà amb un taller de maquillatge a les 17h on els nens i nenes es podran personalitzar per tal de poder passar un Sant Jordi diferent, a més hi haurà un espectacle infantil a càrrec de Uikelelo Martínez amb l’obra “Un hawaià a la Costa Brava” a les 17:15h. Finalment es clourà l’acte a les 19:45h amb l’entrega de premis del concurs literari Sant Jordi 2.0. Us esperem a tots en la Rambla Vidal encreuament amb Passeig del Mar i no oblideu portar els mes petits!!

CONCURS DE PASTISSOS CASOLANS A LA RAMBLA
Coques, pastissos de fruites de totes les varietats, flams, púdings i brunyols.
De 16:00 a 17:00 h presentació dels pastissos
De 17:00 a 18:00 h Passada del jurat format per tres pastissers de la ciutat.
A les 18:30 h amb un donatiu de 4 ? es tindrà dret a tres trossos de pastís i una copa de tisana.
A les 20:00 h proclamació del veredicte i lliurament de premis. Hi haurà 3 premis per a cadascuna de les modalitats i un premi especial per als millors brunyols.
Sorteig d’una paella per a dos personas per als compradors dels tiquets dels pastissos.
Organitza: Associació d’Amics de l’Ermita i Paratge de Sant Elm .
Col.laboren: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i Diputació de Girona.

RECITAL POÈTIC-MUSICAL A LA GOLETA
La Goleta organitza el proper diumenge 28 d’Abril a les 7 de la tarda un recital poètic-musical a càrrec del ganxó Carles Lapuente, guanyador dels Premis Literaris Àncora en l’apartat poesia marinera, Charlie Blake, poeta anglo-català, ciutadà del món i de la veïna població de Castell d’Aro i amb la col•laboració del gran pianista lleidatà, afincat a la nostra ciutat, Xavi Lloses. Membres del col•lectiu Nuboläris, ens presenten un espectacle íntim però intens, que dóna l’oportunitat de conèixer, de forma lúdica, l’atractiu de la poesia dins la vida i l’obra d’uns autors, per poder descobrir les persones que viuen darrere les notes musicals i les paraules.

EFECTES DE LA GUERRA CIVIL A SANT FELIU
L’historiador Jordi Reynés publica un llibre sobre els efectes de la guerra a Sant Feliu de Guíxols i la vall d’Aro durant els segles XVII i XVIII.
Aquest Sant Jordi es publica el llibre Guerra a Sant Feliu de Guíxols i a la vall d’Aro de l’època moderna. Es tracta del treball guanyador de la IV Beca d’Investigació Lluís Esteva que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va convocar l’any 2006 i que va concedir a l’historiador torroellenc Jordi Reynés. L’edició de l’obra ha comptat amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i de la Diputació de Girona.
Reynés fa una anàlisi acurada, a través de les fonts documentals conservades a l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols i en altres centres, de les dificultats i els reptes que hagueren d’afrontar els guixolencs arran de les guerres que enfrontaren les monarquies absolutistes de Castella i França i que assolaren l’Empordà durant la segona meitat del segle XVII i el primer terç del segle XVIII. La vida a Sant Feliu de Guíxols i la vall d’Aro durant aquesta època estigué fortament condicionada per la presència de les tropes d’un i altre exèrcit. A més de la guerra, altres factors com la pesta i la pirateria també frenaren el desenvolupament de les poblacions empordaneses. El llibre, a més, rescata de l’oblit alguns dels protagonistes guixolencs del moment, com Antoni Sorocha i Jaume Carreras, encarregats d’enterrar els morts de pesta de Sant Feliu l’any 1651.
La conclusió de l’estudi realitzat per Reynés és que malgrat les circumstàncies adverses la vila guixolenca fou capaç d’esdevenir una ciutat moderna amb un govern local consolidat que actuà com a verdader contrapoder del monestir.
El llibre Guerra a Sant Feliu de Guíxols i a la vall d’Aro de l’època moderna estarà disponible a les llibreries de Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí a parti de la diada de Sant Jordi.

El més llegit

I després