I després

JORNADES DE MEMÒRIA HISTÒRICA A SFG

Compartiu aquesta història

El proper cap de setmana Sant Feliu acollirà unes jornades sobre la memòria històrica coincidint amb els 40 anys de la mort del dictador, Francisco Franco, principal responsable de la desaparició dels prop de 200.000 afusellats, els cossos de la majoria dels quals encara romanen enterrats en les foses comuns escampades arreu de l’Estat.
El mes de desembre de 2014 varem publicar una crònica en la qual informàvem que un ganxó, Francisco Gálvez (actual primer secretari del PSC a Sant Feliu de Guíxols) havia aconseguit recuperar els ossos del seu avi de Moclin (Granada), afusellat el 5 d’octubre de 1936 al nucli de Puerto Lope.
Un projecte de la Junta de Andalucia va possibilitar recuperar les restes dels tres cossos, entre els quals s’hi trobaven els de l’avi de Gálvez, que van restar al peu d’un ametller durant 78 anys, treball que va presenciar.
També va assistir a una roda de premsa que va oferir la Junta d’Andalucia i, un any després, ha pres la iniciativa de proposar al PSC i al grup OPINA-s, d’organitzar aquestes jornades a Sant Feliu amb la presència dels impulsors de la iniciativa andalusa que conformen autoritats, llicenciats en història, arqueòlegs, forenses i llicenciats en dret, responsables dels treballs a la comunitat andalusa a més de la cantautora Lucia Socam i representants locals com el mateix Gálvez, l’alcalde de la ciutat, Carles Motas, a més de familiars de les víctimes.
Seran unes jornades que se celebraran des del proper dijous, 19 de novembre fins el dissabte 21 al Centre Cívic Vilartagues que recalca que, en aquestes qüestions, no hi ha colors i que estan obertes a tothom.
Tambés es comptarà amb la projecció d’un video que recull la cronologia del projecte i, paral·lelament, una l’exposició fotogràfica: Memòria Històrica a Andalusia que es podrà visitar el dijous 19 i divendres 21 de 16h a 22h, i dissabte d’11h a 13h.
Trobareu tot el programa amb les diades, horaris i ponents en el següent ARXIU
Us proposem que mireu aquest vídeo per posar-vos en situació: https://www.youtube.com/watch?v=gUlAaQX7vzs&app=desktop

 

El més llegit

I després