I després

JORNADA SOBRE GHIJADISME A PDA

Compartiu aquesta història

S’ha fet una jornada del fenomen gihadista, adreçat a policies locals, realitzat a Platja d’Aro, amb la col·laboració de JP Seguretat i Sindicat de Funcionaris de Policia.
Ha permès, conèixer de primera ma, l’inici del gihadisme en els països àrabics, el seu ressò en la guerra dels balcans, epicentre i guia del islamisme novament a Siria i Irak, i les seves franquicies a Europa i concretament a Espanya.
La Jornada a comptat amb la experiència dels ponents amb experiència, en missions a l’estranger com Bosnia, Herzegovina, Kosova, Libia, Afganistan i Irak.
Un dels ponents en servei actiu en un cos de la PL del Maresme, ha destacat l’inici del moviment “muyahidin” en Europa, i el fenomen del combatent islàmic, com a canviat les seves variants de lluita, la diferencia entre terrorisme i religió, islam i islamisme, la seva evolució, la repercussió social que deriva de les accions violentes en realitzar el major dany i repercussió social, aprofitant les xarxes socialsper difondre la barbàrie terrorista. L’evolució actual del Magreb, desprès de la primavera àrab més tot l’escenari del shagel i la pirateria properament en el mediterrani.
En la jornada s’ha fet esment de la nova reforma del Codi penal, en relació al terrorisme, més efectiu, la seva persecució i garantir el confinament d’aquest tipus d’individus que realitzen la gihad, amb la utilització de qualsevol tipus d’element, com les xarxes socials.
Que també el ponent ex-membre de les FA, ha fet un recull de experiències professionals en com detectar i neutralitzar aquest tipus d’organitzacions o grups terroristes, com a actuant i que busquen realment, enfortint les mesures d’autoprotecció envers aquest tipus d’individus, quin es el material explosiu més freqüent, o armes de foc a utilitzar, quins objectius cercant en definitiva.
Que finalment s’ha contat amb el ponent ex- membrede les FCSE, que ha traçat el perfilcriminalistic del “ llop solitari”; potser un estudiant, o pare de família, o persona conversa; també les dones, cada vegada més, estan assumint aquest rol dins del terrorisme islàmic.
La Jornada, ha sigut dirigida pel director de seguretat JavierPiñana, els participants provenien de les policies de lacomarca de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i Maresme.

El més llegit

I després