I després

Tota la programació del Carnaval 2024 de Sant Feliu de Guíxols

4.200 persones desfilaran a la Rua del divendres en les diferents modalitats com comparses, carrosses petites, carrosses grans o animació

Compartiu aquesta història

Ja s’acosta el Carnaval, la gran festa d’hivern a Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament ja ha presentat la seva programació que començarà el proper dissabte 3 febrer amb l’exposició al pati de l’Ajuntament amb les 23 propostes que han participat en el concurs del cartell del carnaval.

Enguany els carnestoltes de la nostra ciutat son la colla ‘Els Grillats’, que el mateix dissabte 3 de febrer, ja encetaran el carnaval amb una passejada amb la resta de colles de Carnaval, a partir de les 7 de la tarda per tot l’eix comercial de la ciutat. El punt de sortida serà la Plaça del Mercat 1 d’Octubre i l’arribada al Guíxols Arena.

També dissabte a les 21.30h, hi haurà el sopar popular de les colles de carnaval a l’envelat del Guíxols Arena. I tot seguit,  el traspàs de ‘La Bomba’, la proclamació de les padrines del Carnaval Ganxó i la presentació del/la Carnestoltes 2024. La festa anirà a càrrec de ‘Fundación Ibiza’, i està organitzada per l’Associació de Festes Ganxones. A més, ja es poden adquirir les entrades anticipades per al dijous gras i el ball del tongo.

Ho explica el regidor de Cultura, Alexis Cubó.

Dijous 8 de febrer, es farà la tradicional festa infantil de disfresses a les 17.30h a l’envelat del Guíxols Arena, a càrrec de la Cia. ‘Xip Xap’, amb entrada gratuïta i berenar per tots els nens/es.

Ja a les 10 de la nit, tindrem la Festa del dijous gras, amb l’acte de presentació del Carnaval a l’envelat del Guíxols Arena, pregó de les padrines del Carnaval Ganxó i pregó inaugural del/la Carnestoltes 2024. Seguidament nit de festa amb ‘Mashup Party Band + Dj Surda’.

Divendres 9 de febrer, es presentarà el Carnestoltes, a les 12h, al mateix Guíxols Arena, amb el pregó de les padrines del Carnaval Ganxó, del/la Carnestoltes 2024 i actuacions de ‘Mistreet Dance Studio’.

Així, la Gran Rua de Carnaval de divendres 9 de febrer, la primera de les desfilades massives de la Costa Brava Centre, tindrà 58 colles participants en aquesta multitudinària festa en la que 4.200 persones desfilaran en les diferents modalitats com comparses, carrosses petites, carrosses grans o animació. La gran rua començarà a partir de les 6 de la tarda, amb recorregut de carretera de Girona, (cantonada amb Rambla Joan Bordàs), Placeta Sant Joan i arribada a la Rambla, (cantonada Passeig del Mar).

El ball del tongo començarà a les 23.30h a l’envelat amb ‘Animal Show’ i ‘Versión Impossible’, amb el lliurament dels premis de la Rua.

Diumenge, dia 11 de febrer, a les 7 del matí hi haurà la despertada de colles, i a les 11h, la Rua matinal pel carrer Colom, Passeig dels Guíxols i Passeig del Mar.

Els actes del Carnaval 2024 posaran punt i final dimecres 14 de febrer amb l’enterrament de la sardina, a les 20h, amb seguici mortuori de les colles de carnaval, des de la Nau de carrosses fins al Parc de les Eres, des d’on es farà a les 21h la sardinada popular per tothom.

Trobareu tota la informació a guixols.cat/carnaval

El més llegit

I després