I després

Ja es poden tornar a fer cremes de restes vegetals amb una comunicació prèvia

Compartiu aquesta història

A finals de desembre es va modificar part de la llei de residus i sòls contaminats per a una economia circular, del Govern espanyol, que només permetia cremar residus vegetals amb caràcter excepcional i amb la corresponent autorització individual.

Aquesta mesura afectava especialment a les petites explotacions agrícoles i pagesos que no podien cremar aquelles restes vegetals sobrants de la seva activitat.

Amb la modificació de finals d’any, però, a partir d’aquest gener les petites i microexplotacions agràries, quedant fora de la prohibició i podran cremar restes vegetals sense cap autorització excepcional, tal com ha informat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Així totes aquelles explotacions agràries de menys de 50 persones treballadores o que generen menys de 10 milions d’euros anuals de volum de negoci podran usar el procediment habitual de comunicació de cremes de restes vegetals que ja s’aplicava anteriorment.

Aquest procediment només requereix una simple comunicació per poder tirar endavant amb l’eliminació de les restes entre el 15 d’octubre i el 15 de març, ja que a l’estiu està del tot prohibit.

Des d’aquesta mateixa setmana el tràmit es pot fer presencialment des de l’Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament, amb cita prèvia. També es pot fer telemàticament des dels webs de la Generalitat i en breu també a través del web de l’Ajuntament, on podreu consultar també les mesures de seguretat que s’han de prendre a l’hora de fer les cremes.

Habitualment, i de mitjana, a Sant Feliu se solen comunicar unes 120 cremes vegetals cada any de petites explotacions agràries locals o particulars.

 

 

Comunicar telemàticament la crema: AQUÍ

Sol·licitar cita prèvia amb l’Ajuntament: AQUÍ

El més llegit

I després