I després

J.A. Albó no votarà en qüestions referides al Club Nàutic

Compartiu aquesta història

Segons informa el Diari de Girona, l‘alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó (CiU), ha acceptat la recusació que el grup municipal de Tots per Sant Feliu, a l’oposició a l’Ajuntament, li va plantejar pel tema de l’edifici del Club Nàutic de la localitat. Per contra, el govern no accepta la recusació del vicealcalde, Pere Albó (PSC), ja que s’entén que “no es troba incurs en cap causa d’incompatibilitat i no té el deure d’abstenir-se”, d’acord amb el que recull el decret de la regidora de Disciplina Urbanística, Dolors Ligero (CiU). El portaveu de Tots per Sant Feliu, Carles Motas, s’ha mostrat satisfet respecte que l’alcalde se’n mantingui el marge, mentre que de la no abstenció del vicealcalde ha comentat que haurà d’assumir “els riscos que pot comportar” prendre part en les decisions d’aquest cas.

Durant el govern de TSF i CiU, l’anterior mandat, es va obrir un expedient de protecció de la legalitat urbanística al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols per la construcció d’una planta intermèdia que no apareixia en el projecte i que va comportar que se superessin els metres quadrats de sostre permesos. L’expedient es fonamentava en un informe que declara “il·legalitzable” aquesta planta. No obstant això, com va revelar Diari de Girona, l’Ajuntament i Ports de la Generalitat treballen en una modificació del Pla Especial del Port per legalitzar la planta, un procés avalat pels serveis tècnics municipals. Uns passos que han aixecat les crítiques de TSF, que considera que la possible legalització és “un frau de llei”.

Així, TSF va recusar l’alcalde en aquest cas atesa la seva condició d’antic president del Club Nàutic (ho fou del 2008, quan ja s’havien acabat les obres, fins el 2011). Una recusació que el secretari informe favorablement per haver estat president “en dates molt recents i contemporànies als fets que s’estan debatent” i, per tant hi ha incompatibilitat, una condició que Joan Alfons Albó ja havia reconegut anteriorment.

Pel que fa a Pere Albó, TSF el va recusar, segons consta en l’escrit del seu lletrat Josep López de Lerma, perquè quan fou alcalde va tenir coneixement de la irregularitat urbanística i va negociar un conveni d’ús amb el Club de la planta. Tots per Sant Feliu considera que aleshores hauria d’haver obert un expedient de protecció de la legalitat urbanística. Quan van presentar aquesta petició, Pere Albó ja va manifestar que no hi tenia cap interès particular. En el decret, també es posposa la resolució sobre l’expedient urbanístic a la resolució d’un pleit judicial que hi ha. En tot cas, Motas diu que tard o d’hora s’haurà de resoldre.

El més llegit

I després