I després

Sant Feliu està a l’alçada i la Trailwalker esdevé un gran èxit

Compartiu aquesta història

El port de Sant Feliu es va vestir de festa solidària per anar donant la benvinguda als autèntics protagonistes que arribaven al port amb butllofes als peus, els no avesats en aquesta pràctica i, d’altres, amb tota normalitat. Per alguns eren prop de 30 hores de recorregut per una bona causa fent un símil del trajecte de fins a 6 hores que, nenes i dones africanes, han de fer diàriament per anar a buscar aigua per a les seves famílies i que, Intermón Oxfam, intenta facilitar a través de la construcció de pous per tal que inverteixin el temps en educació i altres activitats que millorin la seva qualitat de vida.

Els tres equips de Sant Feliu (Matxacuca és de Santa Cristina d’Aro però amb components ganxons), varen poder cobrir tot el trajecte. Els primers, pels volts de la 1 de la matinada, foren els de Matxacuca. Els del Centre Excursionista Montclar varen arribar a les 11 del matí i els de Guíxols Solidari, rebuts amb els components de Percussió Ganxona i un munt de seguidors, ho feien a les 3 de la tarda.

Parades, tallers, contes, actuacions, voluntariat i curiosos, a més dels participants, s’aplegaven en una comunió no exempta d’emocions i de satisfacció en el recinte del port on Jordi Respecta, de l’equip del Montclar ens comentava que havia estat una experiència molt interessant però que havia estat dura en el seu recorregut sense cap incidència destacada.

Jorge Donaire i Verònica Lahoya, de Guíxols Solidari, reconeixien que ha estat una experiència inoblidable i que amb els 2.500 euros recaptats pel seu equip es pot fer un dels pous, la qual cosa era una gran satisfacció tot i que ha estat una experiència física i mental molt dura però que havien compartit bons moments amb altres equips de Burgos, Pamplona o València durant el trajecte.

La regidora d’Esports i Joventut, Magdalena Lupiàñez, estava cansada de tants dies de feina, juntament amb Xavi Giró, però es mostraven emocionats pel resultat i agraïen a associacions, participants i voluntaris la seva actitud en la col·laboració per a la bona marxa de l’esdeveniment mentre que el vicealcalde i regidor de cultura, Pere Albó, destacava que la promoció de la Ciutat ha estat excel·lent i que intentaran que arreli a Sant Feliu aquesta marxa solidària de gran prestigi així com altres proves per tal de promocionar la Vía Verda i els atractius de Sant Feliu de Guíxols arreu del món.

 

El més llegit

I després