Iniciativa per Catalunya ha enviat una nota als mitjans en la qual apunta que Ramon Gabarró, president de Turispània, propietària del Club de Mar, que  des de fa dècades ocupa il·legalment una zona marítim terrestre a la badia de Sant Feliu de Guíxols,  ara vol confondre la ciutadania. La inspecció  estatal de Ports i Costes, la conselleria del Territori i ple de Parlament de Catalunya, per unanimitat, han dictaminat que ha d’obrir la zona que ocupa de forma privada perquè es d’us públic.

Arran de que un ciutadà fes un forat en una de les parets que barren el pas lliure, Gabarró ha declarat que continuarà aixecada fins el 2018. En aquesta data s’acaba la concessió que va permetre edificar el Club de Mar i , en teoria, s’hauria d’enderrocar tot el bloc d’apartaments si no hi ha canvis legals. En cap cas la concessió de Turispània no permet l’ocupació de la zona pública marítim terrestre. En cada renovació de la concessió es diu de forma irrefutable que aquesta zona s’ha de deixar lliure.

Si ICV-EUiA fa accions i recorda de manera ferma aquesta vulneració no es per “obcecació” com diu Gabarró,  sinó per ser conseqüents amb la llei, perquè som precisament un partit democràtic, encara que Gabarró ho posi en dubte. La seva tendència a no dir la veritat ja ve de lluny. Fa dos anys deia que no podia enderrocar la paret perquè no era seva.

Per acabar de reblar les seves falsedats Gabarró situa en la òrbita d’ICV la persona que va fer un forat a la paret quan es tracta d’ algú que va actuar per compte pròpia , no és militant d’ICV, ni participa en les activitats del partit. Si algú el va incitar només va ser la situació d’il·legalitat que des de fa massa anys es perpetua a la vista de la ciutadania de Sant Feliu , que de forma nombrosa s’ha manifestat en diverses ocasions per recuperar els tres passos públics ocupats per Tursipania.

ICV-EUiA continuarà les accions per aconseguir que la llei es compleixi. I esperem que sigui aviat.

ICV-EUiA

24.8.12