Després de les vacances d’estiu, els Amics del Museu tornen a reprendre l’activitat amb un seguit de propostes per aquesta tardor – hivern.

El proper dia 1 de setembre, aniran a passar un matí a Empúries per visitar el jaciment de les ciutats grega i romana, i a més, aprofitar per conèixer la mostra del Museo Archeologico Virtuale de Nàpols que aquests dies es presenta amb una exposició virtual titulada “Les darreres hores de Pompeia i Herculà”. La sortida es farà en autobús a les 08:30h. i el preu és de 18 € per a socis i 20 € per a no socis. Inclou trasllat i entrades amb guia. Dinar a casa.

El dia 15 de setembre s’ha programat una sortida de tarda per anar a Torroella de Montgrí, també per veure una exposició temporal que s’acaba aviat. Es Farà la sortida a les 16:00h i, en arribar a Torroella, visita guiada amb el Sr. Joan Badía pel barri vell i les muralles. Tot seguit visita de la col·lecció de ceràmica catalana dels segles XIV a XIX de la Fundació Mascort, i finalment el Museu de la Mediterrània. El preu de la sortida és de 12 € per als socis i de 15 € per als no socis.

Les inscripcions a aquestes dues activitats es poden fer a l’Oficina de Turisme i al telèfon del Museu: 972 82 15 75.

A finals d’octubre està previst anar a veure una exposició d’art religiós que, des de fa 17 anys, organitzen els bisbats de Castilla – León i que es nomena “Las Edades del Hombre”. Aquesta edició és a Oña, una petita població de Burgos que té el magnífic monestir de Sant Salvador. El viatge serà de quatre dies i encara no té calendari i ja se’n farà difusió més endavant. Per poder saber més d’aquesta sortida, el dia 6 d’octubre es farà una vetllada informativa amb presentació de diapositives i vídeos de la zona a la sala d’actes del Monestir a les 19:30h amb entrada lliure.

Finalment, per novembre i desembre, encara sense determinar dates es farà una sortida de tot el dia a Món Sant Benet a Sant Benet de Bages i una altre de un matí a Sant Quirze de Colera. A més tenen previst oferir alguna conferència sobre temes locals pròxims. Per a més informació: www.amicsmuseu.cat