INICI DE LES OBRES DEL PARC CENTRAL DE SFG

Aquest dijous, 7 de juny, comencen oficialment les obres del nou Parc Central a la zona de l’Asil Surís de Sant Feliu de Guíxols, però no serà fins el proper dilluns, 11 de juny, que no arribaran les primeres màquines, es farà la col·locació de tanques i es realitzaran les primeres cates per determinar els serveis existents en l’’espai.

L’Ajuntament ja es va reunir fa dies amb els veïns de l’àmbit per acordar les solucions que afectin al trànsit i a l’aparcament. Es tracta d’aconseguir un tancament progressiu per unes obres que tindran una durada d’entre vuit i nou mesos, que no s’aturaran fins la seva finalització i que aniran a càrrec de Construccions Rubau SA, amb un cost d’1.417.627,45 euros (IVA no inclòs).

El projecte es concep com una gran obra de transformació urbana del sector, que també ha de tenir un fort accent social, al temps que esdevindrà un pulmó verd de la ciutat i un punt cívic d’unió amb l’asil Surís en un entorn més digne.

L’asil Surís està situat geogràficament al centre de Sant Feliu de Guíxols, punt de connexió, d’enllaç, entre el Sant Feliu de mar i el nucli de Vilartagues. A nivell urbanístic té força característiques singulars, ja que l’entorn de la plaça Alabric presenta una alta densitat d’habitatges, també de trànsit, una complicada topografia amb forts pendents i aparcaments dispersos. Tanmateix, l’asil Surís està inclòs en aquest espai i té un edifici que ha anat quedant envellit, amb uns jardins privats que també han sofert el pas del temps. Aquest entorn ha d’esdevenir un punt d’unió i de confluència, una mena de ‘ròtula’ que uneix dues realitats. Per això, es pretén millorar i ordenar aquests espais, amb aquest parc verd central.

La voluntat és endreçar l’entorn, així com el trànsit, dotar l’espai d’una zona àmplia per a lleure, activitats i espais verds, i es dignifica un entorn on les persones han de ser les principals protagonistes. Aquesta actuació es vol dividir en dues fases. La primera, prevista al llarg del 2018, inclou l’exterior de l’asil i l’actual aparcament de la plaça Alabric. Comprèn un àmbit d’actuació de 9.300 metres quadrats. I una segona fase, posterior en el temps, preveu una nova residència i dignificar l’edifici històric, eliminant les parts modernes adossades.

La nova plaça Alabric serà l’eix central aglutinador en forma de parc/espai públic, i serà el resultat d’ajuntar l’actual plaça existent, l’aparcament actual i bona part dels jardins privats de l’asil. S’eliminaran les tanques de l’asil per obrir un ampli espai. Així, els jardins interiors de l’actual Asil passaran a ser públics i en aquest sentit, es manté i es posa en valor la vegetació existent actualment. Es vol preservar al màxim la configuració actual del jardí que té ara el conjunt amb l’edifici històric. D’igual forma, es configura un espai central al que avui és l’aparcament i serà l’espai d’arribada des de la zona est de la ciutat fins a la nova plaça.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació