I després

IMPUTADA PER DINERS DE LOTERIA A SFG

Compartiu aquesta història

La fiscalia i l’acusació particular imputen un delicte de malversació de diners públics a Margarida Tubau, de 74 anys, que va ser encarregada d’una administració de loteries i apostes de Sant Feliu de Guíxols, per haver-se apropiat, entre els anys 2009 i 2010, de 97.250,02 euros, informa El Punt Avui.
Tubau era l’encarregada de l’administració número 1 de Sant Feliu de Guíxols i, per tant, entre les seves atribucions hi havia dipositar i administrar els diners que obtenia amb la venda de la loteria. Segons sostenen la fiscalia i l’acusació particular, que representa l’asseguradora AXA, entre l’any 2009 i el 2010 va ficar mà a la caixa i es va anar apropiant de quantitats de diners.
El 26 de gener del 2010 es va descobrir el forat arran d’una inspecció que li van fer quan Loteries i Apostes de l’Estat no va poder cobrar els diners després dels sortejos de Nadal i de Reis. Al compte d’operacions de l’administració no hi havia prou saldo i els retornaven tots el rebuts. Quan la inspecció va fer inventari, va detectar un desfalc de més de 97.000 euros. Immediatament, li van tancar de manera cautelar el punt de venda de loteria, van retirar el terminal i tots els cabals, i la van requerir perquè, en un termini de cinc dies, fes l’ingrés dels diners que faltaven.
No era el primer cop que li bloquejaven el terminal per vendre butlletes de loteria. “Aquesta administració té antecedents i pel mateix motiu li van desactivar el terminal el 20 de gener i el 19 de maig del 2003”, indica l’expedient de Loteries i Apostes de l’Estat. En aquelles ocasions, però, va trigar només un dies a cobrir el desfalc i va poder tornar a obrir amb normalitat.
El 2010, no ho va poder fer. L’asseguradora va cobrir el deute i es va querellar contra la titular de l’administració de loteria. El jutjat d’instrucció número de Sant Feliu de Guíxols va admetre a tràmit la querella. Aquesta setmana s’ha fet l’audiència d’imputació, en la qual el fiscal i l’acusació particular li imputen un delicte de malversació de diners públics per haver-se apropiat de 97.250,02 euros.
La defensa de la dona, en canvi, indica que la imputada no va cometre cap delicte de manera intencionada i assenyala diverses circumstàncies que podrien rebaixar la pena. El lletrat addueix que la titular de l’administració de loteria podia tenir les capacitats cognitives i volitives afectades en el moment dels fets, per un quadre de trastorn acumulat durant més de 15 anys per la “conflictivitat conjugal” que tenia amb el seu marit. De fet, per la defensa, això té molta relació amb la situació de la sucursal de loteries, en què l’home també estava implicat. El lletrat argumenta que hi podria haver diversos eximents totals o parcials, com ara un d’estat de necessitat, en el sentit que la imputada es va veure abocada a delinquir.

El més llegit

I després