4 FARMÀCIES DE SFG FAN EL TEST DEL VIH

Quatre farmàcies de Sant Feliu ja disposen del test de detecció per fer la prova del VIH / SIDA, és una anàlisi de sang senzilla que detecta la presència d’anticossos contra el VIH dins l’organisme. S’aconsella que  vagi acompanyada d’una correcta informació (sobre la transmissió del VIH, com evitar-la, i sobre les possibles repercussions de la infecció) i de suport emocional abans i després de la prova. Els resultats s’obtenen a la mitja hora de fer-te la prova. Les farmàcies són: Emi Sallés, Joaquim Valls, Eloi Prat i Andreu Valls, el cost és de 10 euros i la confidencialitat total, ens apuntava la farmacèutica local Emi Sallés.
El col·legi de farmacèutics ha editat un manual en el qual informa de diferents aspectes com ara:

Quan hauria de fer-me la prova del VIH?
Si has estat o estàs en qualsevol de les situacions de risc abans esmentades, és convenient que et facis la prova del VIH/SIDA.
Només en el cas de fer-se el test quan han passat tres mesos des de la ultima pràctica de risc que es pot estar segur si una persona està infectada o no pel virus del VIH.

Perquè he de fer-me la prova?
A Catalunya des de l’any 1981 s’han diagnosticat més de 15.000 casos de sida i s’estima que al voltant de 30.000 persones estan infectades pel VIH, tot i que moltes d’aquestes no ho saben.
Saber, el més aviat possible, si t’has infectat t’ha de permetre beneficiar-te d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la teva qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del VIH.

Qui hauria de fer-se la prova del VIH?
Qualsevol persona, home o dona, pot estar infectada pel VIH si s’ha exposat al virus mitjançant les relacions sexuals o la sang. Es recomanable que es facin la prova del VIH/SIDA les persones que es trobin en alguna de les següents situacions:
– Els homes i les dones que han tingut relacions sexuals amb penetració sense preservatiu amb una o diverses parelles de les quals desconeixen si estaven infectades o no.
– Les persones que han compartit material utilitzat per injectar-se drogues.
– Les dones embarassades o les que pensin tenir un fill.
– Les persones que han tingut alguna infecció de transmissió sexual.
– Les parelles estables que volen deixar d’utilitzar preservatiu en les seves relacions sexuals.
Si has estat exposat a una situació de risc i no han transcorregut 72 hores des de l’exposició pots anar, ràpidament (millor abans que hagin passat 6 hores) al servei d’urgències d’un hospital on valoraran el risc i poden aconsellar-te iniciar un tractament preventiu que podria evitar la infecció.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació