I després

4 FARMÀCIES DE SFG FAN EL TEST DEL VIH

Compartiu aquesta història

Quatre farmàcies de Sant Feliu ja disposen del test de detecció per fer la prova del VIH / SIDA, és una anàlisi de sang senzilla que detecta la presència d’anticossos contra el VIH dins l’organisme. S’aconsella que vagi acompanyada d’una correcta informació (sobre la transmissió del VIH, com evitar-la, i sobre les possibles repercussions de la infecció) i de suport emocional abans i després de la prova. Els resultats s’obtenen a la mitja hora de fer-te la prova. Les farmàcies són: Emi Sallés, Joaquim Valls, Eloi Prat i Andreu Valls, el cost és de 10 euros i la confidencialitat total, ens apuntava la farmacèutica local Emi Sallés.
El col·legi de farmacèutics ha editat un manual en el qual informa de diferents aspectes com ara:

Quan hauria de fer-me la prova del VIH?
Si has estat o estàs en qualsevol de les situacions de risc abans esmentades, és convenient que et facis la prova del VIH/SIDA.
Només en el cas de fer-se el test quan han passat tres mesos des de la ultima pràctica de risc que es pot estar segur si una persona està infectada o no pel virus del VIH.

Perquè he de fer-me la prova?
A Catalunya des de l’any 1981 s’han diagnosticat més de 15.000 casos de sida i s’estima que al voltant de 30.000 persones estan infectades pel VIH, tot i que moltes d’aquestes no ho saben.
Saber, el més aviat possible, si t’has infectat t’ha de permetre beneficiar-te d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la teva qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del VIH.

Qui hauria de fer-se la prova del VIH?
Qualsevol persona, home o dona, pot estar infectada pel VIH si s’ha exposat al virus mitjançant les relacions sexuals o la sang. Es recomanable que es facin la prova del VIH/SIDA les persones que es trobin en alguna de les següents situacions:
– Els homes i les dones que han tingut relacions sexuals amb penetració sense preservatiu amb una o diverses parelles de les quals desconeixen si estaven infectades o no.
– Les persones que han compartit material utilitzat per injectar-se drogues.
– Les dones embarassades o les que pensin tenir un fill.
– Les persones que han tingut alguna infecció de transmissió sexual.
– Les parelles estables que volen deixar d’utilitzar preservatiu en les seves relacions sexuals.
Si has estat exposat a una situació de risc i no han transcorregut 72 hores des de l’exposició pots anar, ràpidament (millor abans que hagin passat 6 hores) al servei d’urgències d’un hospital on valoraran el risc i poden aconsellar-te iniciar un tractament preventiu que podria evitar la infecció.

El més llegit

I després