I després

II CONGRÉS DE REMEIS POPULARS A SFG

Compartiu aquesta història

El Col·lectiu de Remeiers i Remeires,amb la col·laboració del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, organitzen, aquest dissabte, 7 de novembre, el segon congrés de Remeis Populars, que en aquesta ocasió comptarà amb la participació d’una vintena de ponents distribuïts en tres taules de debat, a més de diverses demostracions, projeccions i conferències al voltant dels remeis populars.
Les activitats previstes pretenen donar una visió àmplia i polièdrica dels remeis populars en els nostres dies i com aquests es tracten i es divulguen des de diferents àmbits: les institucions, les noves fornades de remeieres i també els jardins botànics, en tant que punts de difusió de l’ús de les plantes medicinals.
Els encarregats d’inaugurar la jornada seran Josep Maria Comelles, director del Medical Anthropology Research Center i representant de la Universitat Rovira i Virgili, i l’antropòloga Isabella Ricco, que pronunciaran la conferència “Rituals populars de sanació i nou model de curanderisme”.
Durant la jornada tindrà lloc l’assemblea, espai obert a la participació en el qual tots i totes les assistents tindran l’oportunitat d’opinar i d’implicar-se en les activitats que porta a terme el Col·lectiu de Remeiers i Remeieres.
I a nivell pràctic, es podran aprendre diverses aplicacions de les plantes a través de les dues demostracions previstes: “Remeis populars amb fruites, verdures i herbes del jardí”, al matí; i “la màgia de les plantes: preparació de saquets, ungüents i encens”, a la tarda.
Al llarg de tot el dia es projectaran les filmacions que els membres del col·lectiu han enregistrat de les xerrades, sortides i diferents activitats que han organitzat en els darrers anys.
Que els remeis populars desperten un interès creixent ha quedat palès en el període d’inscripció al congrés ja que tot i que l’aforament de l’espai és gran (prop de 100 participants), totes les localitats es van esgotar dos mesos abans de la seva celebració.
El primer congrés, que es va celebrar l’any 2007 al Centre Cívic del Pont Major (Girona), també va ser un èxit d’assistència.

 

 

El més llegit

I després