I després

IES Sant Elm, manifestació i canvis en l’accés de les escales de Pau Casals

Compartiu aquesta història

Un grup d’estudiants de l’IES Sant Elm que s’havien afegit a la vaga que les universitats i centres de secundària catalans han celebrat aquest dijous en protesta per les retallades en educació, es varen manifestar a la porta de l’Ajuntament portant una pancarta i fent sentir la seva veu a la plaça del Mercat.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, va fer acte de presència durant uns minuts per escoltar les seves reivindicacions i intercanviar unes paraules amb els joves que, de forma pacífica, es varen concentrar en aquest punt de la Ciutat.

Precisament Albó, s’havia desplaçat a primera hora a la zona de les escales de l’institut per les protestes que tant el director del centre com l’AMPA a més de pares, a nivell particular, li havien fet arribar pel tancament de l’accés per les escales que donen a la plaça Pau Casals.

Aquest accés és el que va millor als pares que transporten els alumnes ja que és el lloc més còmode per estacionar i maniobrar. Tot i això hi ha una escala a peu del mirador de Les Planetes que hi ha a un centenar de metres que, segons l’alcalde, es troba a 200 passes de l’altre i queda més a prop de l’institut.

De tota manera, no es descarta que mentre duren les obres d’adequació d’un aparcament, annex a les escales de la plaça Pau Casals, per part de l’Hotel Eden Roc, s’habiliti una petita zona com a espai d’estacionament limitat en el mirador de la primera escala (on ara hi ha un petit aparcament en bateria) per tal que els pares deixin als alumnes i vagin a maniobrar a la plaça.

L’alcalde que es va adreçar al lloc acompanyat del regidor responsable de la Policia Local, va comentar que la presencia d’un agent en aquest punt pot ser de gran ajut per tal d’ordenar el trànsit en el sector especialment a l’hora de sortida del centre que és quan tothom surt al mateix temps i també és quan es poden produir els principals problemes de trànsit.

Aquests alumnes ja s’estan acostumant a les incidències a la zona ja que al seu pas cap al centre poden veure com s’ha acordonat un altre tram pels despreniments de roques a la cinglera de l’avinguda de Sant Elm.

El més llegit

I després