I després

HISSADA DE L’ESTELADA A L’AJUNTAMENT

Compartiu aquesta història

Un destacat nombre de persones es van acostar dijous a la tarda a la plaça del Mercat de Sant Feliu de Guíxols, davant l’Ajuntament, per assistir a l’acte institucional d’hissada de la bandera estelada en el masteler situat davant de la façana de la casa consistorial.
Va obrir l’acte la regidora de Transició Nacional, Georgina Linares, que va agrair la bona afluència de públic a l’acte. Seguidament Pep Oliver va procedir a la lectura del manifest. L’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música va interpretar la sardana “Sant Martí del Canigó” mentre a la vora s’hi trobava Montse Prats i Josep Maria Vicens, que es va encarregar d’hissar l’estelada davant del Consistori.
Els regidors de les formacions que van votar a favor de la moció de la llibertat nacional de Catalunya el passat juliol també hi estaven presents. Els parlaments els va cloure l’alcalde, Carles Motas, amb un discurs cap a la llibertat nacional, l’entesa entre persones, el vot i el respecte. Al final de l’esdeveniment es va entonar el cant d’Els Segadors, himne nacional de Catalunya.
Prèviament el regidor d’ERC, Jordi Vilà, en referència a algunes crítiques per no haver penjat la senyera directament a la façana, va declarar a la nostra emissora que “la proposta fou secundada per 17 dels 21 regidors i aquest fet justifica la conversa que hi va haver el Ple. S’ha de mantenir sempre la correcció simbòlica institucional del fet al marge de que cadascú privadament tingui la seva opinió del que podria ser o del que li agradaria. Però crec que el sentit comú i el comú denominador del gest simbòlic, institucionalment, és totalment concurrent i propici de la manera que s’ha fet. S’ha de respectar la llei i, com a gest, s’ha de moure en el terreny del simbolisme i col·locant-la davant de la façana de l’Ajuntament em sembla que té una potència inapel·lable. I des d’aquest punt de vista ens sembla que és el que pertoca. I la singularitat històrica del gest fa que l’espai on s’ha col·locat sigui la mesura correcta i justa del que es pretén”

ESTELADA FALDILLA

El més llegit

I després