I després

HAVANERES I CANÇÓ DE TAVERNA A LES ESCOLES

Compartiu aquesta història

Un any més, l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols, a través del seu professor Josep Bergadà, ha estat present a les Escoles Públiques de la Ciutat, fent pedagogia de les havaneres i la Cançó de Taverna, estils musicals ben presents a les nostres comarques i en concret a Sant Feliu de Guíxols.

A través d’una historia de caire personal i alhora fent interactuar als alumnes, Pep Bergadà treballa els diferents conceptes i marca els punts en comú entre l’havanera com a ritme/cançó i l’havanera com a nom genèric del Cant de Taverna. També es concreta l’origen i l’entorn en què van arribar aquestes cançons a la nostra terra.

Donada la bona acollida de l’iniciativa, està prevista la continuïtat de l’activitat, si més no per anar creant interès i coneixement d’aquest gènere popular, sovint desconegut i poc treballat.

A més de professor de l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols, Josep Bergadà és un destacat compositor, intèrpret i guitarrista dins del món de l’havanera i la cançó de taverna que va formar part del grup La Taverna de Sant Feliu de Guíxols i que actualment continua amb el seu propi projecte amb la formació La Vella Lola d’Arenys de Mar.

Bergadà va iniciar aquest projecte amb el propòsit que els més joves apreciïn i s’impliquin amb aquest gènere musical que s’ha implantat arreu del país i que ja forma part de la cultura popular amb un gran nombre de grups i seguidors d’arreu de Catalunya.

 

El més llegit

I després