I després

HAN COMENÇAT ELS CONTROLS PELS GOSSOS

Compartiu aquesta història

Com ja va avançar la nostra emissora, tres agents de paisà han començat a fer tasques de vigilància i informació als propietaris de gossos que no compleixen amb les normes contemplades en l’ordenança municipal de tinença d’animals domèstics, especialment en el fet de no recollir les femtes dels gossos.
En una nota difosa per l’Ajuntament, s’ha informat que “la unitat de proximitat de la policia local, a través d’agents de paisà, ha fet controls de compliment en diferents moments i de forma aleatòria arreu de la ciutat. En els controls s’han observat 250 gossos a la via pública. La policia de proximitat ha fet un seguiment a 120 persones amb gos, i els esmentats controls ciutadans finalitzaven en el moment en què el gos feia les necessitats i el propietari ho retirava.
Tot i així, encara que els ciutadans no cometessin cap infracció, els agents es van identificar en uns 40 casos, per tal d’explicar-los que s’estava fent aquest servei de paisà i s’explicava que l’Ajuntament, a banda de fer campanyes informatives i de conscienciació, no dubtarà a l’hora de sancionar qui incompleixi les ordenances”.
També s’ha informat que en el seguiment realitzat aquests dies s’ha aixecat acta per infracció en un primer cas, per no retirar la defecació d’un gos a la via pública (el dia 11/11/2015). Destaquen que el gos en qüestió va defecar a dos metres d’una senyal vertical informativa precisament sobre l’ordenança de convivència on precisament s’especificava la infracció per a la qual es contempla una sanció de 200 euros.
D’altra banda, en els seguiments realitzats per la policia local es va detectar el cas de dos gossos que anaven sense lligar. En els dos casos els propietaris estaven a la vora dels animals i van exposar que desconeixien que estaven incomplint la normativa, i van lligar-los al moment. La policia no va multar els propietaris, però sí els va advertir que ho faran, si en el futur es torna a observar el mateix fet.

El més llegit

I després