I després

Guíxols des del Carrer troba a faltar “més pes” en qüestions d’habitatge o emergència climàtica al nou ajuntament

Compartiu aquesta història

Després del Ple Municipal extraordinari celebrat aquest dijous a l’Ajuntament, Guíxols des del Carrer – En Comú Podem afirma que troba a faltar “un major pes” en el cartipàs en els temes vinculats a l’habitatge i l’emergència climàtica.

Els comuns afirmen que després de les promeses mostrades pel nou govern per fer front als problemes que té la ciutat en el tema de l’habitatge, expliquen que “no s’ha assignat en el cartipàs una regidoria específica”, posant èmfasi en què amb un govern amb 12 regidores i regidors es té prou contingut “com per tenir una responsabilitat singular”.

Per la formació morada, es podria treballar, per exemple, en el desenvolupament del nou Pla Local d’Habitatge, la promoció d’habitatge públic o la promoció de polítiques per fomentar el lloguer social, entre altres qüestions.

El grup encapçalat per Jordi Lloveras afirma que troba a faltar “una responsabilitat més clara, o més ben definida, sobre el canvi climàtic i els seus efectes”, ja que segons expliquen, l’emergència climàtica “s’ha d’abordar amb determinació i de manera transversal”, una situació que comenten que ha d’estar present en aspectes com ara urbanisme, la gestió dels residus, l’educació, la mobilitat o la via pública, per així tenir “una visió global i adaptar les decisions als compromisos de l’Agenda Local 2030”.

La formació també considera que “sis dedicacions, amb sous anuals de més de 50.000 euros, el 50% del govern, són moltes dedicacions per a una ciutat de les nostres dimensions”. El comuns, consideren que el cartipàs plantejat es podria tirar endavant “amb menys dedicacions exclusives, més encara havent-hi un òrgan com el Consell de Govern que permet recompensar per assistències les dedicacions a les diferents responsabilitats”.

El més llegit

I després