I després

Guíxols des del Carrer portarà al proper Ple propostes relacionades amb l’habitatge de lloguer temporal i d’habitacions

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem portarà al Ple Municipal del proper dijous 27 de juny diverses propostes relacionades amb l’habitatge de lloguer, temporal i d’habitacions, a Sant Feliu de Guíxols.

Entre elles es troben l’elaboració d’un estudi per conèixer el nombre i l’evolució del lloguer d’habitatge a la ciutat i també la seva tipologia, ja sigui de lloguer permanent o de residència habitual, temporal, d’ús turístic, o habitatge amb lloguer d’habitacions.

També proposaran la creació, i posterior difusió, d’una guia explicativa “sobre la casuística de les diferents modalitats de lloguer d’habitatge existents i la seva regulació”, explica la formació.

També portarà a sessió plenària l’opció d’oferir “un servei municipal de mediació per al lloguer temporal i el d’habitacions, amb la finalitat de proporcionar seguretat i estabilitat”, dirigit a llogaters i a propietaris “que volen fer-ho bé”. El regidor dels Comuns de Sant Feliu, Jordi Lloveras, afirma que en aquest aspecte, encara hi ha molta feina per fer a la ciutat.

La formació explica que la falta d’habitatge de titularitat pública “sumada a l’augment dels habitatges d’ús turístic, ha contribuït significativament a la reducció del mercat d’habitatges per destinar a lloguers permanents”, situació que expliquen que s’ha vist agreujada pels lloguers de temporada, que tenen “determinades llacunes legals i que ha estat la principal escletxa per esquivar l’actual regulació dels lloguers”.

La formació també destaca els lloguers d’habitacions, que els Comuns afirmen que “és una figura pràcticament sense regulació que darrerament s’ha convertit en un camp obert per duplicar beneficis al mateix temps que es vulneren, encara més, els drets de les persones llogateres”.

El més llegit

I després