I després

Consells per evitar la propagació del mosquit tigre després de les darreres pluges

Només 2 de cada 10 possibles punts de cria es troben en l’espai públic, per tant, és important controlar la seva proliferació a casa

Compartiu aquesta història

Imatge: mosquitigregirona.cat

Degut a les pluges que estan afectant el nostre territori en les darreres setmanes, des del Programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre es proposen mesures dirigides a la ciutadania per evitar la propagació del mosquit tigre els propers dies.

Les femelles dipositen els ous en sec i a la paret interna de petits recipients que poden contenir aigua i les seves larves són aquàtiques. El mosquit tigre té un radi d’acció curt, per tant, cal evitar que trobi al nostre entorn espais on criar. Cal recordar que només 2 de cada 10 dels possibles punts de cria del mosquit tigre es troben en espais públics.

Com és habitual en aquest casos, es demana detectar els recipients que tenim a casa i que poden haver acumulat aigua de pluja i buidar-los, ja que aquest espais son idonis perquè els mosquits hi posin els seus ous.

Es demana posar especial èmfasi en tendals, lones, plats de testos, bidons, galledes o regadores. En cas de tenir a casa sistemes de recollida d’aigües pluvials, cal tapar-los amb tela mosquitera.

Una alta mesura per a combatre el mosquit tigre és posar peixos vermells en basses ornamentals i fonts del jardí, ja que es menjaran les seves larves. També es recomana netejar de fulles les canaleres de teulats i terrasses, com també posar sota cobert barques, carretons i remolcs, o bé, posar-los cap per avall o tapar-los amb una lona.

El més llegit

I després