I després

‘El clar país’ d’Anna Vicens i Toni Ferrer recupera imatges històriques de Sant Feliu de l’any 1964

S’hi poden veure espais i fets que ja no existeixen, com ara les muscleres ancorades a la badia o les pedres que l’alcalde Vicenç Gandol va fer col·locar perquè els temporals no s’enduressin la sorra de la platja

Compartiu aquesta història

La videògrafa Anna Vicens segueix fent públic material històric relacionat amb la nostra ciutat a través de diversos films que varen ser enregistrats dècades enrere.

La seva nova publicació a Youtube és una pel·lícula filmada el 1964 anomenada ‘El clar país’ que va crear juntament amb Toni Ferrer. El film inclou com a banda sonora l’adaptació al català d’una popular peça de Jacques Brel, interpretada per Emili vendrell fill i traduïda com a ‘El clar país’.

En aquesta publicació es poden veure mítiques imatges del Salvament Marítim, l’Ermita de Sant Amanç o espais i fets que ja no existeixen, com ara les muscleres ancorades a la badia de la ciutat o les pedres que l’alcalde Vicenç Gandol va fer col·locar perquè els temporals no s’emportessin la sorra de la platja. Anna Vicens ens parla d’aquesta filmació, de la qual en destaca la importància històrica que té actualment.

La pel·lícula és va filmar l’any 64 mentre Vicens i Ferrer estaven rodant ‘Escapada amb tren’. Aquí sota podeu veure la gravació completa.

El més llegit

I després