I després

Guíxols des del Carrer portarà a Ple mesures per millorar la situació de l’habitatge a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem portarà a Ple Municipal diverses propostes per millorar la situació de l’habitatge de Sant Feliu de Guíxols perquè sigui “assequible i a l’abast de tothom” destaca la formació.

El regidor dels comuns, Jordi Lloveras, explica així aquesta situació i també destaca el dèficit d’habitatge de lloguer per a tot l’any i d’habitatge públic a la ciutat.

La formació explica que la Generalitat ha fixat que “un mínim del 10% dels habitatges principals s’hauran de destinar a lloguer social”, destacant que serà “d’obligat compliment” per municipis com Sant Feliu que estan catalogats com a àrees tenses d’habitatge.

Els Comuns afirmen que aquest percentatge a la nostra ciutat “se situa en el 0,8%” i que “per complir amb l’objectiu, la ciutat haurà d’incorporar a la borsa de lloguer social, d’aquí al 2044, uns 30 habitatges per any”.

El grup municipal explica que no és un repte “gens fàcil” i que caldrà “una implicació important” que “al menys en aquests moments” afirma, “no detecta en el govern actual”.

La formació destaca que aquest pla “també estableix que al llarg dels propers 20 anys s’han de destinar a polítiques públiques d’habitatge el 15% del total dels habitatges d’un municipi, bé sigui a través de lloguer social o d’habitatges de protecció oficial”.

El grup afirma que “és un objectiu difícil d’assolir per a la nostra ciutat, més encara si tenim en compte que l’última promoció d’HPO es va fer l’any 2009 i que el govern actual porta anys endarrerint les obres de construcció d’habitatge públic”.

El grup conclou que “cal adaptar quan abans millor la normativa urbanística de la ciutat a la nova realitat del pla sectorial d’habitatge” amb propostes com “incorporar la clàusula de la reserva del 30% dels habitatges de nova construcció, donar incentius fiscals a la construcció de vivenda HPO o accelerar el desenvolupament d’aquells sectors de la ciutat on el planejament urbà projecta la construcció d’habitatge protegit”.

El més llegit

I després