I després

Guíxols des del Carrer critica que s’hagin desestimat les seves al·legacions a les ordenances fiscals

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer-En Comú podem critica que l’Ajuntament hagi desestimat les al·legacions que van presentar a les ordenances fiscals de l’any 2024. Per la formació “s’han vulnerat els principis de participació i racionalització del procediment administratiu”.

El grup explica que va presentar “ens temps i forma” les seves al·legacions a les ordenances que es varen portar a Ple Extraordinari el mes d’octubre passat “amb la voluntat de millorar el text de la proposta original”. Jordi Lloveras, regidor de la formació, explica que la formació ha fet les consultes jurídiques pertinents ja que es tracta d’un tema complex d’interpretació jurídica.

El grup expressa que “es dona la paradoxa que una de les al·legacions desestimades, sobre la regulació en el recàrrec per immobles d’ús residencial desocupats permanentment, es presentarà a posteriori en el Ple de desembre per a la seva inclusió a l’ordenança corresponent”.

Els Comuns afirmen que el govern municipal explica “les al·legacions no poden ser considerades com a tal perquè no al·leguen contra els articles en concret sotmesos a modificació”.

Els morats discrepen “d’aquesta lectura tant restrictiva de la normativa” ja que diuen que “la Llei de Bases de Règim Local en cap moment fa referència als articles modificats en concret, sinó que agafa sempre com a referència per a les al·legacions el conjunt de l’ordenança, hagi estat modificada en major o menor mesura”.

El més llegit

I després