I després

Guíxols des del Carrer considera que el pressupost aprovat ahir “no és en molts temes un bon pressupost”

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem considera que el Pressupost General 2024 de l’Ajuntament, aprovat en el Ple Municipal celebrat anit, no és en “molts temes” un bon pressupost.

La formació afirma que “lamenta” que tot i l’augment respecte al del passat 2023, aquest no es veu reflectit “en l’àmbit social bàsic, l’habitatge o l’acció climàtica”. Jordi Lloveras, regidor de la formació, valora així el nou pressupost

La formació explica que el pressupost “incrementarà la despesa en acció social, tot i que ho farà bàsicament en dues partides concretes: 300.000 euros de més per destinar al funcionament i manteniment de les dues residències per a gent gran, conseqüència en bona mesura de l’estat vell i obsolet d’una d’elles, i 70.000 euros per atendre el nou contracte d’atenció domiciliària”.

Pels Comuns, “aquest increment no apareix en les partides relacionades amb els serveis socials bàsics, que de manera global patiran un descens del 19%, ni tampoc es veuran incrementats els plans d’ocupació que mantenen congelada la seva assignació”, criticant que això passi “malgrat que Sant Feliu de Guíxols tingui la segona taxa d’atur més alta de la comarca”.

La formació destaca que el pressupost no inclou la construcció d’un nou centre per a gent gran “una inversió del tot necessària i que fins no fa gaire tenia el consens de tots els grups polítics”.

El la qüestió referent a l’habitatge, els morats destaquen que “torna a ser, un any més, el gran oblidat del pressupost”  i que l’equip de govern “és incapaç de complir ni tant sols amb allò que ell mateix es va comprometre a través del Pla Local d’Habitatge”, recalcant que el 2024 “no hi haurà dotació pressupostària per a la construcció d’habitatge protegit, quan el PLH contemplava 200.000 €, ni subvencions per a la rehabilitació d’habitatges de la borsa de lloguer”. També comenta que tampoc “hi haurà més recursos per millorar els ajuts en habitatge”.

El grup afirma que l’Ajuntament destinarà 35.000 euros de fons propis a polítiques d’habitatge, el que considera “una xifra ridícula per atendre el greu problema de la falta d’habitatge assequible que pateix Sant Feliu”.

Pel que fa a qüestions com la transició energètica i la reducció d’emissions de gasos, el pressupost “no contempla cap acció destacable”, expliquen. El grup també afirma que en el referent als residus “tampoc hi ha cap millora substancial” com tampoc en el referent a la mobilitat sostenible o a la situació de sequera, conclouen.

El més llegit

I després