El diumenge 22 de setembre, en el marc de la programació musical de les Festes de la Mercè de Barcelona, en l’escenari de la Plaça de la Catedral, es va portar a terme el concert de Burruezo & Bohèmia Camerata + Coral Cypsella, que varen presentar el seu lloat espectacle “Misticísssimus”. Mé de 1.000 persones es van apropar a veure i sentir el concert, que va ser un èxit rotund. Desprès del bisos, el grup i la coral varen ser acomiadats amb una sentida ovació i el públic posat en peu. Publiquem una crònica de  de referència de José López per a nosolocine.net:
“En un marc ideal, davant de la Catedral de Barcelona, diumenge va tenir lloc un memorable concert de Pedro Burruezo & Bohèmia Camerata + La Coral Cypsella de Sant Feliu de Guixols, en el marc dels Festes de la Mercè 2013. El conegut crític musical Jordi Turtós va presentar l’acte.
Excel·lent acústica i en l’escenari simbiosi perfecta. Cada vegada sonen millor, es complementen amb més soltesa.
En aquesta ocasió va haver-hi diverses novetats que anirem desgranant. A la Bohèmia Camerata se li va sumar aquesta vegada Jordi Popi al baix elèctric. La Bohèmia Camerata estava conformada per la seva formació titular, és a dir Jovic Sagristá a la guitarra i cors, Josep Ramón Roy “Mon” al piano, Iván Lorenzana al violoncel, Mohammed Yusuf Mayans al llaüt i recitats àrabs i Maia Kannan a la viola, els cors i la veu solista en el tema “Lailah” (La dama d´Aragó). Tots van tenir els seus moments de lluïment. Va ser una vetllada d’aquestes que deixen amb ganes de més i amb el públic totalment entregat.
Pedro canta i toca la guitarra cada vegada millor, diumenge el seu art va fluir especialment. Les formacions estan cada vegada més compenetradas en una sinergia total, on la màgia se suma per mostrar unes músiques úniques, contemporànies i al mateix temps respectant l’essència de les tres cultures religioses: l’àrab, la cristiana i la mongeta, a la qual es va sumar el ritme flamenc en diverses ocasions. Els temes del disc “Misticisssimus” i de “Multaqa antiga contemporània” van ser els majoritaris en el repertori.
Burruezo va ser presentant una a una totes les cançons i va tractar temes de candent actualitat, fent referència explícita a aquesta societat actual que camina cap al desastre.
Entre les sorpreses de la nit van brillar amb llum pròpia la Intro de “Carmela” de l’època de Claustrofòbia, en la qual Pedro va interpretar a la seva manera un cant per soleá de Mercedes, “La Serneta”. L’altra va ser una versió totalment arrabassada i intensa de el “Pensa en mi” que va popularitzar Chavela Vargas i que va tancar el concert amb el públic lliurat i lloc en vaig piular, en el bis que va tancar el concert que va durar prop de dues hores.
Pròximament, editat com de costum, per K-Indústria, es posarà a la venda l’última obra de Pedro Burruezo & Bohèmia Camerata + la Coral Cypsella, “Misticisssimus Coraliummm”, però això com diria un personatge d’una pel·lícula del gran Billy Wilder, és una altra història…

MERCE WEB