I després

DONA DETINGUDA PER ESTAFA

Compartiu aquesta història

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal (Baix Empordà) van detenir, segons informa l’Area de comunicació dels Mossos d’esquadra, el 20 de setembre a la mateixa població una dona de 53 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Palafrugell, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa.
A principis del mes de setembre l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Palafrugell va rebre un seguit de denúncies per possibles estafes. Es tractava de persones que havien contractat i pagat paquets de vacances, hotels i bitllets d’avió, en una agència de viatges de la mateixa població.
La propietària demanava als clients la totalitat dels diners dels viatges contractats, amb l’excusa de poder fer un descompte en el preu final. Aquestes quanties oscil·laven entre els 200 euros les més econòmiques fins els 5.000 euros les més altes.
Quan els afectats s’adreçaven a l’agència per tal de recollir els bitllets o bons de les reserves, es trobaven que no tenien la documentació preparada i els anaven donant llargues.
En altres ocasions, algunes de les víctimes van denunciar que en arribar al lloc de destí no tenien pagat l’hotel, tot i haver-ho fet amb antelació per l’agència.
Alguns dels afectats han estat persones estrangeres que desitjaven viatjar al seu país d’origen i no tenien tramitats ni pagats els bitllets de retorn.
Les víctimes que es van adreçar directament a l’establiment per reclamar o recollir la documentació dels viatges, el van trobar tancat ja des de principis del mes de setembre.
Fins la data s’han rebut quaranta-una denúncies i la quantitat estafada en conjunt és d’uns 62.500 euros.
Arran dels fets els mossos van obrir una investigació, que va portar a la detenció de la propietària de l’agència de viatges per la seva relació amb les estafes.
La detinguda va passar el 20 de setembrea disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El més llegit

I després