La idea de disposar d’una microreserva marina a l’entorn de Sant Feliu, continua viva i es fa un nou intent que asseguren que té moltes possibilitats. Una de les darreres condicions de Madrid és assolir un acord amb la confraria de pescadors local o bé territorial i fa dues setmanes es va mantenir una reunió on es demanava que els pescadors professionals poguessin portar a terme la seva activitat sense problemes, la qual cosa, d’entrada, no seria un problema perquè és la més artesanal però també calia que no hi haguessin interferències amb els submarinistes i, tot seguit, també es va produir una reunió amb els bussos per marcar les normes, que foren acceptades.
Per tant, hauran de conviure la pesca artesanal, l’esportiva i el submarinisme tot i que estarà prohibida la pesca amb fusells en tota la zona.
Posteriorment, la reunió es va produir amb la capitana marítima de Palamós aportant la premissa de l’acord de les parts i assumint, l’Ajuntament, els costos dels abalissaments que també comprenen els entorns de la llosa de S’Adolitx i el de Les Balelles.
L’Ajuntament esquivarà a la Generalitat i negociarà directament amb Madrid per tal d’evitar el laberint d’esculls que, des de l’administració autonòmica, ha anat trobant en les anteriors ocasions en què ha precisat dels seus serveis mentre que l’administració central només posa les condicions dels acords ja assolits i no haver de desembutxacar ni un sol euro. Pel què fa a les boies de fondeig els usuaris s’hauran d’adaptar a les places en cada indret i, com si fos un aparcament de cotxes, quan no hi hagi espai, hauran de marxar del lloc.
La microreserva projectada està dividida en dues parts que aniran, aproximadament, des de la Cala del Vigatà fins a la zona del Freu i Punta de Garbí i l’altra des de Les Sofreres, al peu del molí de les Forques, fins més enllà de la cala del Cap de Mort, a la Punta d’el Mulà.
L’alcalde ha assegurat que la vigilància la farà la Guardia Civil del Mar que l’any passat ja va imposar 90 denúncies.