I després

El Ple sancionarà al Club Nàutic de SFG

Compartiu aquesta història

L’instructor de l’expedient sancionador obert al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols per l’excés d’edificabilitat en la seva seu social ha proposat a l’Ajuntament ganxó sancionar-lo amb 50.000 euros per una falta “molt greu” segons informa el Diari de Girona. La regidora de Disciplina Urbanística, Dolors Ligero (CiU), ha explicat que el ple de la setmana que ve ha de votar si està d’acord o no amb la sanció. En tot cas, també ha precisat que la legislació preveu una reducció de la sanció de fins el 80% en funció de les mesures que prengui el Club Nàutic per fer desaparèixer l’excés d’edificabilitat (comptabilitzat en 506 metres quadrats) i es restauri la realitat física alterada, és a dir, que la planta intermitja que va aparèixer durant les obres (i que no constava al projecte executiu) es converteixi en el forjat sanitari que deia el projecte.
De fet, el Club Nàutic ja ha actuat i aquesta setmana ha tapiat les finestres i la porta d’aquest espai, que en alguna ocasió s’havia utilitzat com a sala polivalent.
L’Ajuntament ganxó va obrir un nou expedient de restauració de la realitat física alterada al Club i un de sancionador, l’instructor dels quals és extern, concretament, un advocat de l’Ajuntament de Blanes, segons va informar el govern ganxó (CiU i PSC) l’octubre de l’any passat. De moment, com ha comentat Ligero, l’expedient de reposició de la realitat física alterada (és a dir, que l’edifici s’adeqüi al projecte constructiu) no està tancat.
Sí que està a punt d’estar-ho el sancionador, pel qual l’instructor ja s’ha pronunciat, a l’espera del que digui el ple del pròxim dijous. sobre la sanció de 50.000 euros. La regidora de Disciplina Urbanística ha explicat que l’instructor ha detectat dos faltes: una de “greu” perquè la planta intermitja es va destinar a un ús diferent del que es preveia com a forjat sanitari; i una altra de “molt greu” perquè l’excés d’edificabilitat de l’edifici supera en un 30% els metres quadrats previstos en el projecte executiu.
Ara, és l’entitat la que ha de comunicar a l’Ajuntament les mesures que ha pres, els tècnics municipals ho inspeccionaran i, d’acord amb el nivell de restauració de la realitat alterada que hi trobin, se’ls podrà aplicar una major o menor rebaixa de la sanció econòmica, que pot arribar fins a un 80%.

El més llegit

I després