I després

GERARD MAS, UN ESCULTOR GANXÓ

Compartiu aquesta història

Fa uns dies que l’escultor ganxó Gerard Mas, fou el protagonista d’un dels reportatges del programa del Canal 33 “Blanc sobre Blanc” que li va dedicar un extens reportatge en el qual va poder presentar la seva obra i la seva evolució en el món de l’art.
L’artista, fill del pescador i pintor, en Martinet (Pere Mas) amant dels vaixells al mar i a la tela, veia al seu pare pintar i, de ben petit, assegura que ell també pintava les safates dels dolços i recorda que es va “iniciar” en l’escultura fent una talla amb porexpan.
A l’hora de plantejar-se el que volia ser de gran va escollir l’escultura i, a l’hora de decidir-ho, va estudiar a l’Escola Superior de Restauració de Béns Culturals de Catalunya (o escola d’Aiguablava) i a l’Escola Llotja de Barcelona.
Abans d’iniciar la seva pròpia carrera va treballar en restauració de bens populars, que era la seva especialitat, decantant-se més pel dibuix, el modelat i, posteriorment, va aprendre diverses tècniques treballant amb altres artistes. Paral·lelament preparava la seva pròpia obra fins que va decidir dedicar-s’hi exclusivament. En Gerard està instal·lat a Barcelona i tot i que fa anys que va exposar a Sant Feliu en quatre ocasions (dues al Museu de la Joguina i dues a l’Ajuntament), per a molts el seu treball va passar inadvertit.
En el reportatge es va poder contemplar una sorprenent varietat de treballs en pedra, marbre i fusta, entre altres materials, al temps que es comencen a marcar etapes com en una que destaca en la qual complementava i posava a la mateixa alçada als animals i els humans.
Compta amb una col·lecció de dames de tall clàssic transportades a la modernitat amb ocurrents i divertits detalls que anomena “punts de realitat” que considera que és “l’essència verdadera de l’escultura figurativa” que intenta dotar d’ànima, una juguesca que li dóna personalitat i que li resulta fascinant.
En definitiva, una agradable sorpresa poder descobrir al Gerard Mas realitzat en la professió vocacional que va escollir i en la qual mostra un gran potencial a través de la seva depurada tècnica i una desbordant imaginació que esperem contemplar a curt termini a Sant Feliu.

Premeu sobre les fotos per ampliar:

Gerard Mas

 

Gerard Mas 15

 

Gerard Mas 9

 

 

 

El més llegit

I després