I després

GERARD MAS PREMIAT A PALAFRUGELL

Compartiu aquesta història

El passat dissabte 13 de juny, es va lliurar el Premi d’Escultura 2015 de Palafrugell que atorga anualment la prestigiosa Fundació Vila Casas. Glòria Bosch, directora d’art de la Fundació Vila Casas, va fer públic el nom dels artistes guardonats: amb el Primer Premi, Gerard Mas (Sant Feliu de Guíxols, 1976), per l’obra Nano –que compta amb una dotació econòmica de 15.000€ i una exposició monogràfica en el Museu de Pintura Contemporània Can Framis- i distingit amb un accèssit dotat amb 3.000€, Lluís Carulla Ruiz, nascut a Barcelona, per l’obra Partitura blava. Ambdues obres passaran a formar part del fons escultòric de Can Mario de Palafrugell.
L’exposició de les obres seleccionades, un total de 32 d’entre les més de 300 obres presentades, es podrà contemplar fins al 13 de desembre a la sala temporal del Museu Can Mario i reuneix també una peça d’un altre destacat artista ganxó com és Nei Albertí, a més de les d’Evelí Adam, Alfonso Alzamora, Emili Armengol, Eduard Casademont, Jordi Gich, Joan Navarro o Agustí Penadès, entre uns altres.
Fa uns mesos varem publicar en el nostre web un article, a partir d’una aparició de Mas en el Canal 33, on destacàvem el reconeixement i prestigi que el jove escultor ganxó estava assolint en els circuits artístics i hi adjuntàvem algunes fotografies d’ell i de la seva obra: http://www.rsf.fm/gerard-mas-un-escultor-ganxo
Fou a partir d’aquesta descoberta que l’exalcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó, es va entrevistar amb l’escultor per tal de parlar de dos encàrrecs que tenia previstos realitzar l’Ajuntament. Es tractava, especialment, d’una escultura de mida natural de Gaziel, de bronze, a la barana de mar i una altra del pintor Josep Albertí per col·locar en un altre espai com podria ser la rambla.
Un altre dels objectius era una exposició de Gerard Mas al Palau de l’Abat, un espai ideal per mostrar part de la seva magnífica obra, que representaria la tornada a casa de l’escultor uns quants anys després de les primeres exposicions dels seus inicis.

El més llegit

I després