I després

GERARD CONGOST AL CAMPIONAT EUROPEU

Compartiu aquesta història

Us acostem el quart dels articles de Joan Martín sobre els pilots locals: En Gerard Congost, de 10 anys d’edat, és, a data d’avui, de tots els joves pilots locals que us hem presentat, el que està tenint més presència internacional. Aquest any ha travessat força vegades la frontera de la Jonquera per anar a córrer el Campionat d’Europa de Motocross a la categoria de 65 cc. Al mateix temps ha seguit el Campionat d’Espanya de la mateixa categoria.
Ja fa unes temporades que està inclòs dins l’estructura de l’escuderia DVB Racing, que promociona i ajuda a joves pilots a fer-se un lloc en el Motocross. Les seves qualitats i les seves capacitats han fet que aquesta any es decidís seguir tot el Campionat Europeu. Cinc proves repartides a llocs tant diferents com: Albaida, l’única prova a territori nacional on va assolir un 4 art lloc, Castiglione a Itàlia, on va acabar 6è, Brezice a Eslovènia 7è, Brou a França 3 er i, malauradament, no va poder disputar la darrera prova a Baldasserona a la República de San Marino.
En uns entrenaments privats, ja cap a final de temporada quan només quedava la darrera prova per disputar de l’Europeu, va caure amb la mala sort que es va trencar l’húmer, l’any 2013 acabat per recuperar-se per el 2014. No es van equivocar a principi de temporada quan es van decidir per anar a córrer el Campionat d’Europa per veure quin nivell tenia. En un principi era una temporada per aprendre, però els resultats demostren que ha estat una temporada per estar al davant. A Albaida es va quedar a un segon de pujar al podi i la satisfacció d’haver fet la volta ràpida. A Itàlia va rodar sempre amb el grup capdavanter. A Slovènia els vuit primers van rodar en el mateix segon. A França va pujar al podi a la segona màniga, 2 on. Preparant la cursa d’Anglaterra tal com us hem dit, la caiguda va provocar la finalització de la temporada abans d’hora.
Al Campionat Nacional, va poder disputar cinc probes: Albaida a València, Almenar a LLeida, Calatayud a Saragossa, As Neves a Galicia, i Benicarló a València, la qual ja no va poder disputar. El millor resultat va ser a Calatayud, 3er, mentre que a Galícia una caiguda durant la cursa va requerir la seva hospitalització i va perdre totes les opcions. En Gerard ve de família de motoristes, tant el seu pare, com el seu oncle foren dos pilots que durant força temporades van ser presents en les Pujades en Costa Tot Terreny de les nostres contrades, les Curses Americanes de Santa Cristina i Sant Feliu i, posteriorment, els Campionats Provincials i Catalans de Motocross. El seu pare, com en tots aquests petits pilots que us hem presentat, és el seu principal suport, entrenador, manager, encarregat de la logística, xofer, etc. És tal la seva passió, que disposa d’una petita moto pels dies d’entrenament rodar amb el seu fill, ensenyar-li les traçades i fer-li agafar la tensió necessària per la lluita amb altres pilots.
Per a la temporada 2014 tenen tres objectius molt clars: Campionat d’Espanya, Campionat d’Europa, i la disputa del Campionat Mundial a Bèlgica.
L’equip d’en Gerard vol agrair el suport de l’Ajuntament de Santa Cristina, de Pit Lane i de VDB Racing per comptar amb ells per aquesta propera temporada.