I després

TRES CRÒNIQUES D’ACTUALITAT

Compartiu aquesta història

Us oferim les cròniques de tres activitats celebrades vinculades a Sant Feliu de Guíxols que s’han celebrat fa uns diez tant a la ciutat com a Barcelona:

XARXA SOLIDÀRIA
El passat cap de setmana, Xarxa Solidària va organitzar unes xerrades de cooperació internacional a la Casa Irla. En aquesta presentació els cooperants que durant l’any 2013 van marxar a les comunitats amb les quals la ONG col·labora, van explicar l’estat dels projectes de cooperació per al desenvolupament que l’entitat està portant a terme sobre el terreny.
Els projectes es duen a terme en quatre països: El Salvador, Equador, Moçambic i Filipines. Alguns d’aquests projectes, autosuficients i productius, són: creació d’horts agroecològics a Equador, suport a una casa d’acollida que rep nens abandonats a Filipines, creació de llocs de treball a El Salvador a través d’un forn de pa comunal i suport a un projecte educatiu per la prevenció del contagi de la SIDA a Moçambic, utilitzant la música com a eina per introduir missatges de salut.
Xarxa Solidària obre el procés d’inscripció per a les brigades de l’any 2014. Si esteu interessats a participar en els grups de cooperació que organitza, el proper 1 de març, a les 10 h, hi haurà unes xerrades informatives a l’antic hospital de Sant Feliu de Guíxols. Cal confirmar assistència a info@xarxasolidària.com

CRÒNICA D’OPINA-S SOBRE LA MEMÒRIA HISTÒRICA
Opina-S va celebrar el passat dia 30 de gener un acte sobre la memòria històrica amb el visionat del documental “La noche de los Ochenta”. Les 30 persones que van assistir van ser partícips d’una peça audiovisual extraordinària que narra d’una manera gràfica i emotiva els fets que es van succeir a la ciutat de Teba (Malaga) durant la guerra Civil. En finalitzar el film els assistents van poder compartir el testimoni de familiars assassinats de manera injusta pel “bando nacional”, en molts casos les víctimes eren denunciats pels seus propis veïns en un acte de venjança per donar recolzament als republicans en la guerra civil. Opina-S reivindica la memòria història i reclama justícia per les víctimes del franquisme.

SEMINARI DEL CURS DE CERÀMICA NEGRA DE SFG
Dilluns passat, 3 de febrer, va tenir lloc la inauguració de l’exposició “Seminari de ceràmica negra” sobre el curs desenvolupat a Sant Feliu de Guíxols per l’Escola Massana i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols-Museu d’Història l’abril de 2013.
En l’acte hi van participar el regidor Pau Casals i Gemma Amat, directora de l’Escola Massana a la Sala Busquets de l’Escola Massana.
L’Escola Massana i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el Museu d’Història tenen objectius comuns en el camp de la formació i sensibilització envers el patrimoni de l’artesania, i en l’objectiu de promoure activitats que uneixin disseny i innovació amb matèries i tècniques artesanals. El 2013 van desenvolupar plegats una primera activitat de treball, estudi i difusió de la ceràmica negra, que es valora molt positivament per ambdues parts, i se li vol donar continuïtat en la celebració cada primavera d’un Seminari de ceràmica negra.

El més llegit

I després