En diversos plens municipals Guíxols des del carrer ha incidit sobre els serveis funeraris arrel de la convocatòria de concurs de manteniment del cementiri considerant, entre altres propostes, que el servei fos municipal.

Finalment, a finals de desembre, publicàvem que Funerària Juanals S.A. continuarà realitzant el servei de manteniment i conservació del cementiri municipal de Sant Feliu de Guíxols després que en el Ple de desembre de 2016 s’aprovés la proposta d’acord d’adjudicació per un termini de  4 anys (amb possibilitat de 2 de pròrroga) del contracte per a la seva gestió amb un cost de 108.632 euros + IVA anuals.

En les darreres hores la plataforma representada per Jordi Lloveras ha difós una nota en la qual torna a referir-se a aquest servei i a la informació sobre els costos que considera que, tant l’Ajuntament com l’empresa, han d’oferir als ciutadans en cas de patir un decés.

En la nota  declaren que “actualment els serveis funeraris tenen la condició de servei d’interès general per a la ciutadania i, en aquest sentit, ha de quedar garantit el dret de les persones usuàries a obtenir informació puntual, veraç i actualitzada sobre els serveis funeraris als quals tenen accés i sobre les seves condicions econòmiques.

Per tot això, Guíxols des del Carrer-E ha fet arribar al govern de la ciutat una proposta concreta perquè es faciliti una complerta informació a les persones que s’adrecin al consistori i als serveis funeraris de la ciutat. Amb aquesta finalitat, la formació vol que la web municipal incorpori tota la informació, fàcil i entenedora, sobre preus i prestacions dels serveis funeraris que s’ofereixen a la ciutat. Tanmateix, entén que l’empresa prestadora dels mateixos també hauria de fer el mateix en el seu propi espai web”.