I després

Fundació Josep Irla: presentació de la Unitat Didàctica i xerrada per aquest dissabte

Compartiu aquesta història

Dijous es va presentar a la Casa Irla la nova via que ha obert la fundació que porta el nom del president de la Generalitat a l’exili, Josep Irla i Bosch, per tal de divulgar la seva figura i recorregut personal i polític a través d’una Unitat Didàctica.

L’acte, ofert a la premsa i a directors de centres escolars, es va celebrar a la taverna on, el president de la Casa Irla, Joan Casa mitjana, va declarar que, en tant que la funció de la Fundació és donar a conèixer la figura d’Irla, cal actuar per diverses vies. I si bé les visites al museu han estat importants, ara cal incidir en els joves, els estudiants de batxillerat i els seus professors.

Casamitjana comentava que s’ha dissenyat un dossier de treball per tal de donar a conèixer, en tota la seva dimensió, a Josep Irla i tot allò que va fer i aconseguir a nivell personal, empresarial i polític.

Es tracta d’un document de treball que els professors poden estructurar en tres parts que s’inicien amb una prèvia abans de la visita al museu per tal de situal al president en el seu entorn familiar i polític.

La segona part preveu visionar un audiovisual (un 30 Minuts de TV3) i, tot seguit, la visita al museu. I la tercera es basa en una classe per tal de contextualitzar i situar l’acció política a través de documents de treball i activitats.

El director de la Fundació Josep Irla, va dir que consideren que cal donar a conèixer al president republicà a nivell de Sant Feliu, atès que fou l’únic gironí dels quatre republicans que varen presidir la Generalitat.

Xerrada amb Sílvia Soler

Aquest dissabte a les 18h hi haurà una xarreda literària a la Casa Irla amb l’escriptora i periodista Sílvia i Guasch (Figueres, 1961) que compagina la seva tasca literària amb diverses col·laboracions a mitjans com Catalunya Ràdio, TV3 i els diaris Ara i El Punt/Avui.

Es autora, entre d’altres, de les novel·les Mira’m als ulls, 39+1, l’edat en què una
dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa, Petons de diumenge (Premi
Prudenci Bertrana 2008), Una família fora de sèrie i Un creuer fora de sèrie.

La seva última obra és una novel·la juvenil escrita a mitges amb el seu fill Ferran.
Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, l’italià i el portuguès.

L’accés és gratuït

El més llegit

I després