I després

La mosso de SFG acusada de revenja contra un company del seu xicot a judici

Compartiu aquesta història

La mosso d’Esquadra de Sant Feliu de Guíxols acusada de posar multes de trànsit per revenja, Saray Pastor Garcia, ha assegurat que va aturar i sancionar el conductor perquè incomplia les normes de circulació i no perquè tinguessin cap enemistat anterior.

L’agent també ha qualificat de “pura coincidència” que hagués buscat les dades del conductor a l’ordinador de comissaria. La defensa demana que l’absolguin. El fiscal, en canvi, vol que la condemnin a 5 anys de presó per un delicte continuat de falsedat en document oficial. El jove que va rebre multes per conduir sense carnet, parlant pel mòbil i sense cinturó ha assegurat que en el moment que el van denunciar estava a casa dormint.

Recordem que, segons l’acusació pública la agent va denunciar, per afers de trànsit, fins a tres vegades un cambrer de la discoteca Ático, de Platja d’Aro, amb qui s’havia discutit un mes abans. Quan el cambrer va anar a pagar la primera multa, es va adonar que la data de la denúncia, el 26 de juny del 2008, estava a Saragossa i que, per tant, no havia pogut cometre cap de les infraccions. Afers interns va obrir una investigació per esclarir el cas i es va fer l’acusació per un delicte continuat de falsedat de document públic amb demanda de 5 anys de presó a més d’una indemnització de 7.200 euros.

El cambrer va arribar a rebre fins a tres multes, una per parlar per telèfon mentre conduïa, l’altra per anar sense cinturó i una darrera per conduir sense carnet. Quan va rebre la primera de les denúncies, l’home va anar a abonar l’import de la multa, però es va adonar que no podia haver comès la infracció perquè el dia que figurava a la denúncia estava fora de la ciutat. Llavors, ho va denunciar i afers interns va obrir una investigació per esbrinar què havia passat.

Segons va relatar el fiscal, la investigació va permetre saber que l’origen de les multes és una discussió que la mossa havia tingut amb el cambrer un mes abans que li posessin la primera multa. Segons el relat dels fets, a mitjan maig la noia –agent de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols– i el seu xicot, que també era cambrer de la discoteca, van tenir una disputa amb el cambrer denunciat quan estaven a la discoteca Ático, ells treballant i ella de clienta. Una setmana després, Soraya Pastor hauria utilitzat el TIP –número d’identificació– d’un altre agent per entrar a la base de dades de la policia i aconseguir les dades del cambrer.

Aquestes dades les hauria utilitzat –sempre segons l’escrit del fiscal– per omplir les tres multes que li van arribar al cambrer. Segons la fiscalia, l’acusada es va revenjar del cambrer multant-lo. L’agent, en canvi, sosté que les infraccions del codi de circulació són reals i que el va multar seguint els protocols de seguretat. Per això, la defensa demana que l’absolguin.

El judici s’havia de celebrar el mes de novembre de 2011 però la no compareixença d’un testimoni que era clau, precisament el xicot aleshores de la agent, que es trobava a Holanda.

El més llegit

I després