I després

FULLEGEU L’ARJAU DEDICAT A R. PATXOT

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols dedica el darrer número de la revista cultural L’Arjau, coordinada des de l’Arxiu Municipal, al vincle del mecenes i científic guixolenc Rafael Patxot Jubert amb la seva ciutat natal. Enguany s’ha celebrat l’Any Univers Patxot per commemorar el cinquantè aniversari de la mort de Patxot. Nascut a Sant Feliu de Guíxols l’any 1872 en el si d’una família benestant, ha passat a la història com a científic, especialment per les seves aportacions en meteorologia, i també com a mecenes, per la seva contribució en la recuperació del patrimoni cultural de Catalunya.
Rafael Patxot és un personatge colossal, per l’abast de les seves actuacions i pel carisma que els va imprimir. La celebració de l’Any Univers Patxot ha estat promoguda pel Consell Assessor de la Masia Mariona, institució depenent de la Diputació de Barcelona i situada a l’antiga residència d’estiu de Rafael Patxot, al Parc Natural del Montseny. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols forma part d’aquest Consell Assessor des de la seva creació i ha participat activament en l’organització de l’Any Univers Patxot. Així, els centres educatius de la ciutat han donat a conèixer aquest personatge i el seu llegat als alumnes, mitjançant els Tallers d’Història que organitza l’Arxiu Municipal. També es va fer un homenatge institucional a la Casa Patxot, actual seu de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols. I el mes de setembre han estat dedicades a la seva memòria l’Exposició de Filatèlia i Col·leccionisme i la XIII Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica, ambdós esdeveniments celebrats a Sant Feliu.
El darrer número de L’Arjau vol contribuir al reconeixement de la dimensió humana i cultural d’aquest català universal tot reivindicant-ne la seva essència guixolenca. L’Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes de Sant Feliu de Guíxols, guardonada el mes de febrer d’aquest any amb el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional dins la V edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local que organitzen la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de la demarcació. Podeu trobar la revista als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents: Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal. La revista també es pot consultar a la xarxa des del número 1.
Podeu consultar la revista a la xarxa clicant al següent enllaç
http://www.guixols.cat/files/72_arxiu_guixols_arjau_patxot(2).pdf

Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols

El més llegit

I després