FULLEGEU L’ARJAU DEDICAT A R. PATXOT

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols dedica el darrer número de la revista cultural L’Arjau, coordinada des de l’Arxiu Municipal, al vincle del mecenes i científic guixolenc Rafael Patxot Jubert amb la seva ciutat natal. Enguany s’ha celebrat l’Any Univers Patxot per commemorar el cinquantè aniversari de la mort de Patxot. Nascut a Sant Feliu de Guíxols l’any 1872 en el si d’una família benestant, ha passat a la història com a científic, especialment per les seves aportacions en meteorologia, i també com a mecenes, per la seva contribució en la recuperació del patrimoni cultural de Catalunya.
Rafael Patxot és un personatge colossal, per l’abast de les seves actuacions i pel carisma que els va imprimir. La celebració de l’Any Univers Patxot ha estat promoguda pel Consell Assessor de la Masia Mariona, institució depenent de la Diputació de Barcelona i situada a l’antiga residència d’estiu de Rafael Patxot, al Parc Natural del Montseny. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols forma part d’aquest Consell Assessor des de la seva creació i ha participat activament en l’organització de l’Any Univers Patxot. Així, els centres educatius de la ciutat han donat a conèixer aquest personatge i el seu llegat als alumnes, mitjançant els Tallers d’Història que organitza l’Arxiu Municipal. També es va fer un homenatge institucional a la Casa Patxot, actual seu de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols. I el mes de setembre han estat dedicades a la seva memòria l’Exposició de Filatèlia i Col·leccionisme i la XIII Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica, ambdós esdeveniments celebrats a Sant Feliu.
El darrer número de L’Arjau vol contribuir al reconeixement de la dimensió humana i cultural d’aquest català universal tot reivindicant-ne la seva essència guixolenca. L’Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes de Sant Feliu de Guíxols, guardonada el mes de febrer d’aquest any amb el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional dins la V edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local que organitzen la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de la demarcació. Podeu trobar la revista als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents: Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal. La revista també es pot consultar a la xarxa des del número 1.
Podeu consultar la revista a la xarxa clicant al següent enllaç
http://www.guixols.cat/files/72_arxiu_guixols_arjau_patxot(2).pdf

Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació