Aquest dissabte, 10 d’agost, Fira Estelània celebrarà la seva 10a edició al Carrer Pi Margall de Palafrugell amb la col·laboració de Palafrugell per la Independència.
El passat 6 d’abril es va celebrar la primera edició d’Estelània, la primera fira independentista de tot Catalunya, que va néixer amb la intenció de consolidar-se com la primera fira itinerant  que recorre els principals municipis del territori català, comptant amb el suport de l’Associació de Municipis per la Independència ( AMI).
Ja s’ha celebrat a Arenys de Munt, Tàrrega; Igualada; Tordera; Santa Coloma de Farners; La Seu d’Urgell; Tarragona; Platja d’Aro i Sant Martí de Tous.
30  expositors abastaran un gran ventall de productes independentistes (samarretes, ceràmica, fundes de casc, bambes, polseres, joies, carnets, entre molts altres productes). A més, els visitants, tindran l’oportunitat de fer-se fotografies amb un 600 estelat!
En el marc de la fira es farà un assaig de la Cadena Humana a les 19:30 h. organitzada per  l’ANC de Palafrugell, aquesta activitat ja s’ha realitzat a diferents municipis de Catalunya i ha estat molt emocionant. I de 20 a 23 h. actuació  del mític grup de Jazz “Jazztic” a la Plaça Nova de Palafrugell. Posteriorment, els ciutadans i ciutadanes de Palafrugell i els visitants de la Fira podran presenciar i participar de l’Encesa d’Estelada de llum que es farà a les 22 h. A Estelània li agrada molt tancar la jornada de la fira amb aquest acte emotiu: l’encesa d’espelmes. Aquesta activitat de fàcil execució llança un missatge clar i entenedor utilitzant la senzillesa d’una espelma amb tot el què ella representa: esperança, il·lusió, desig, petició, pau, continuïtat i llum a la foscor.
Les espelmes són catalanes, per tant, promou l’economia local i té una funció social, ja que l’empresa Ceres Roura ( fabricant figuerenc ) , dedicada a la fabricació i comercialització de tot tipus d’espelmes, col·labora amb la fundació de discapacitats Altem. L’horari de la Fira Estelània serà de 17 a 24 h.