I després

PROGRAMACIÓ SETMANAL PORTA FERRADA

Compartiu aquesta història

El Festival de la Porta Ferrada continua fins el 17 d’agost i aquesta setmana compta amb actuacions estel·lars després dels plens assolits en els seus espectacles anteriors. Al Jarreau, l’Orquesta Buena Vista Social Club amb Omara Portuondo i Eliades Ochoa, Quartet Casals, Jorge Drexler i La Pegatina, entre d’altres, destaquen en el programa.
Aquest dimarts, 6 d’agost es comptarà amb la presència del cèlebre cantant nord-americà Al Jarreau (1940), tot un referent en la història del jazz vocal, que ofereix la seva única actuació a Catalunya. Aclamat per la crítica i amb set premis Grammy a l’esquena, entre d’altres reconeixements, tornarà a demostrar la gran versatilitat estilística de la seva barreja de jazz, rythm and blues (r&b), el pop i fins i tot la balada (amb especial atenció al gran Nat King Cole), així com la gran capacitat de les seves interpretacions vocals.
Dimecres, 7 d’agost arriba el son a càrrec dels millors ambaixadors de la música cubana. Una tretzena dels membres de l’Orquesta Buena Vista Social Club, acompanyats per dues de les seves històriques veus, Omara Portuondo (La Habana, 1940) i Eliades Ochoa (Santiago de Cuba, 1946), oferiran un concert en exclusiva a Catalunya.
El dijous, 8 d’agost, es podrá sentir el Quartet Casals, considerada una de les formacions de corda més importants de la seva generació, que presentarà a l’església del Monestir un programa basat en Boccherini, Haydn, Turina i Xostakóvitx. Des que es va formar el 1997, el seu prestigi ha anat creixent fins a convertir-se en un dels grups de cambra més sol·licitats pels auditoris d’arreu del món. Han actuat en ciutats com Viena, Berlín, Nova York, París, Amsterdam i Berlín, entre moltes d’altres.
Dissabte, 10 d’agost, l’Espai Port acollirà l’únic concert a l’Estat espanyol del cantautor Jorge Drexler, reconegut internacionalment per haver aconseguit un Oscar l’any 2005 amb la cançó ‘Al otrolado del río’. Acompanyat per la seva banda, presentarà un repertori combinat d’Amar la trama, Mundo Abisal i del seu darrer projecte: N.
Finalment, diumenge, es viurà una nit de rumba festiva amb La Pegatina, que portarà els temes del seu darrer disc, Eureka!
Les entrades per a aquests concerts es poden adquirir al web del festival (www.portaferrada.com) i als punts de venda anticipada (Sol Negre i Magatzems Vall).
“Música a la ciutat”
El dimecres, 7 d’agost, a les 19:30 h. la proposta Música a la ciutat portarà el duet Espacios, format per la pianista d’origen cubà Ivet Frontela i el percussionista valencià Cento Carbó, al pati de la recent remodelada Escola de Música (C/ de Capmany, 23-25).
El dimecres 7 i divendres, 9 d’agost, es podrà visitar l’exposició recentment inaugurada de l’Espai Carmen Thyssen, amb Suites i Partites de Bach (de 14h a 16h).
Al marge de les propostes artístiques, els dies de concert a l’Espai Port, el festival compta amb un servei de restauració i bars, l’Espai Village. Des de les 20:30h i fins a un quart d’hora abans de començar l’espectacle, es pot sopar amb tapes a càrrec del restaurant Els Tinars i el restaurant del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols. També se serveixen begudes com ara còctels i cerveses . L’accés a la zona és lliure i estarà oberta els dies 26 de juliol i 7, 10, 11, 15 i 17 d’agost, també un cop finalitzat l’espectacle.

El més llegit

I després