I després

Finalment, el vaixell de pesca malmès per una topada, s’ha pogut avarar a la dàrsena

Compartiu aquesta història

El vaixell que la matinada d’ahir va estampar la seva quilla contra un bloc de l’escullera del port fou elevat per una grua i es va evitar que els gairebé 3.000 litres de gas-oil que portava a l’interior no es vessessin provocant una contaminació a la badia de Sant Feliu de Guíxols.

Va ser una feina lenta i feixuga que va requerir moltes hores i molta sensibilitat per evitar qualsevol mena de d’incidència afegida i es va sostreure la pesca que romania a l’interior, uns 500 kg de peix-espasa i el combustible que era l’objectiu prioritari.

Va caldre una grua de grans dimensions que la tarda del diumenge arribava des de Granollers. Grues del Vallès S.A. feia arribar tres tràilers que transportaven la grua i dos grans contrapesos i, finalment, varen poder elevar el vaixell i dipositar-lo a la dàrsena on l’empres asseguradora haurà de fer el peritatge i es farà el trasllat per tal de procedir a la seva reparació.

Les barreres de contenció i absorció que es varen posar des d’un primer moment i que abasten una àrea de 10.000 m continuen col·locades en la zona on el vaixell va restar totes les hores des de poc després de la topada fins la seva extracció.

A la platja restava hissada la bandera groga per unes petites taques que ha estat el mal menor després de l’accident i que seran neutralitzades en les properes hores. De fet la diada a l’altra banda del Fortím va transcórrer amb tota normalitat amb la gent gaudint de la platja i de la fira, aliens al problema, que és el millor que podia succeir, amb la qual cosa es va desactivar l’alerta CAMCAT..

Des de primera hora es va controlar la situació gràcies al dispositiu en el que hi varen participar, entre altres, Policia Local, Bombers, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil (SEPRONA), Club Nàutic i Confraria de Pescadors amb la presència des de primera hora del matí de la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, l’alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó i diversos regidors com Francisco Cárdenas i Joaquim Clarà..


 

El més llegit

I després