I després

Finalitza la remodelació de la llotja al port de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Ports de la Generalitat ha finalitzat la renovació de la llotja de peix al port de Sant Feliu de Guíxols. Amb l’actuació s’ha adequat l’edifici als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat i s’ha distribuït l’interior de l’edifici per zones d’ús. La reforma ha permès optimitzar el procés de comercialització del peix i donar més serveis al sector pesquer guixolenc. El projecte, emmarcat en el Pla de millora de les llotges de Catalunya, ha suposat una inversió de 230.000 euros.
La llotja s’ha adaptat a la normativa actual amb nous paviments i revestiments, i amb les remodelacions de la façana i de la coberta de l’edifici.
A l’interior de la llotja, s’ha fet una redistribució de la superfície, amb una sala de subhasta, una zona per a la manipulació del peix i un espai per a ús veterinari. També s’ha habilitat una zona per als envasos del peix.
Pel que fa a les xarxes de serveis, s’han fet noves instal·lacions d’aigua i d’electricitat. A més, s’ha millorat la senyalització de la llotja.
L’adequació de la llotja del port de Sant Feliu de Guíxols és una actuació que s’emmarca en el Pla de millora de les llotges de peix de Catalunya.
El Pla, aprovat pel Govern català l’any 2008, té com a objectiu adaptar aquests edificis a la normativa vigent en matèria de sanitat, qualitat i medi ambient.
En total s’han de rehabilitar vint-i-una llotges de peix arreu del litoral català, la qual cosa suposarà una inversió de 3,8 MEUR.
Durant l’any 2009, a la llotja del port de Sant Feliu de Guíxols es van desembarcar 528.890 quilos de peix. Aquest volum va tenir un valor de venda en llotja d’1,4 MEUR. Actualment, hi ha 24 embarcacions de pesca que tenen la seva base al port guixolenc.

El més llegit

I després