Dissabte 1 de juliol es va celebrar la 6a Marnaton eDreams Sant Feliu de Guíxols by VW California, la tercera prova del calendari de reptes en mar obert de la VI Copa Marnaton eDreams by VW California amb més de 900 nedadors. Després de la tempesta i la pedregada que va caure durant el brífing la tarda de divendres semblava que faria perillar la prova.

En la nota de l’organització es destaca que “Sant Feliu de Guíxols ens ha regalat un dia màgic. Un mar perfecte fou l’escenari ideal per projectar un recorregut més enganxat a la costa i permetre nedadors de les 3 travessies nedar prop de les roques, en unes aigües cristal·lines i observant la gran riquesa marina d’aquest increïble entorn de la Costa Brava.

Aquest any, hem estrenat una nova distància de 12km, per nedadors més experimentats, un proba que finalment ha estat de somnii. Els primers nedadors sortien des de Tossa de Mar a les 8h, cada 12 minuts en diferents grups de nivell (4) amb ritmes seguits i parcials molt ben quadrats han fet que arribessin tots gairebé junts als primers 6km a Canyet. És allà on s’ha produït un dels moments màgics de la jornada quan els nedadors de la proba de 6km, tot just abans de sortir en la seva travessia, han aplaudit als nedadors de la de 12km que estaven apunt d’arribar al control de chip tal i com estava previst amb una sincronització perfecte.

El primer nedador a arribar a la platja de Sant Feliu de Guíxols fou Rafa Cabanillas (3:14:11). En segon lloc, Jordi Bosch (3:18:24), y en tercera posició Mario Guillen (3:19:36).

En categoria femenina, la primera classificada fou Mireia Gómez (3:21:59), la segona a entrar per l’arc de meta fou Minerva Pujol (3:25:20) i en tercer lloc Lourdes Alsina (3:38:28)

A les 10:00h. des de Canyet, es va donar el tret de sortida a la segona prova de la jornada amb més de 350 nedadores. Un espectacular recorregut de 6 km. que passava per Punta d’en Bosch, Cala del Vigatà i creuava el Freu, un passadís que és el punt més emblemàtic de la costa de la Platja de Sant Feliu de Guíxols. Una travessia única que enamora, fet que es reflectia en la cara de satisfacció de cadascun dels nedadores que anava creuant la línia de meta.

El primer nedador en completar el recorregut fou Mike Azkue (1:16:28). En segona posició va arribar Alex Perez (1:16:32) i en tercer lloc Marc Luque (1:17:10). El podi femení va estar representat per Arlet Oliveras (1:20:08), Cassandra Gimeno (1:24:34) i Naiara Gonzalez (1:28:18) A les 12:30h, gairebé 300 nedadors, varen sortir des de Port Salvi amb un recorregut d’1,5km., per a molts d’ells la seva primera travessia en aigües obertes. Un recorregut més curt, però igual d’espectacular. Els nedadores donaven la volta a l’illot de S’Adolitx i travessaven també el Pas del Freu abans d’arribar a la Platja de Sant Feliu de Guíxols.

El primer nedador, Joel Blanca, va completar el recorregut en 22:23min. En segona posició va arribar Eric Izquierdo (22:26) i en tercer lloc Marcel Camprubí (24:23).

El podi femení va estar format per Rosa Herrera (25:29), en segon lloc Cira Navarro (25:34) i en tercera posició Sònia Rojas (25:37).

A les 12h va tenir a la Platja de Sant Feliu de Guíxols una nova edició de la Marnaton Kids, tot un èxit de participació amb més 70 nens i nenes que van gaudir nedant en el mar participant d’aquest gran jornada.

A l’arribada tots els nedadores van poder gaudir de la ja tradicional Botifarrada. L’ocasió perfecte per reposar forces i finalitzar la jornada tots junts”.