I després

Fecsa-Endesa s’avé a revisar les factures dels consums de l’Ajuntament de SFG

Compartiu aquesta història

La decisió de l’Ajuntament de Sant Feliu de no pagar directament a Fecsa-Endesa les factures emeses des del mes de gener que pujaven a més de 167.000 € i dipositar els imports que consideraven correctes en els jutjats, ha fet reaccionar a l’elèctrica que s’avé a retirar les penalitzacions, revisar els imports i les aplicacions de l’I.V.A. incrementat en un 2%, ajustades al moment dels consums de 150 comptadors i no a les dates de la facturació.
La reunió mantinguda per l’alcalde, Carles Motas i representants de la companyia no només ha redreçat les relacions sinó que Endesa ha arranjat immediatament reposicions pendents des de la nevada, com la del carrer Guifré, i ha demanat poder fer una contraoferta a la realitzada per Unión Fenosa (companyia que per Ple es va aprovar que fos la nova subministradora acollint-se a un acord marc negociat per la Federació Catalana de Municipis), i poder continuar la relació comercial mantinguda fins la data. Una de les demandes que, segurament, plantejarà Motas és el trasllat del transformador de la placeta Sant Joan.
També cal destacar en temes de portabilitat entre empreses, i referent al mateix cas però de la reformada oficina de Correus que està acabada des del mes de novembre, sabem que s’està desencallant el tema a partir de publicar la situació i que tindrem notícies de la reobertura en un curt període de temps.
I, finalment, en referència a aquesta mateixa empresa, que sembla que es posa les piles, i als consumidors de la subcomarca de la Vall d’Aro, cal dir que Endesa ha iniciat els treballs necessaris per a la reforma tecnològica i l’ampliació de la subestació elèctrica de Castell d’Aro.
Amb aquesta mesura, es reforçarà el servei elèctric i millorarà el subministrament a uns 48.800 clients, repartits entre els municipis de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Llagostera i Tossa de Mar.
La reforma consisteix en la construcció d’un nou edifici que allotjarà el parc de mitja tensió a 25 kV. La nova infraestructura es construirà en dues fases, i mentre en la primera s’edificarà el soterrani i la sala de cel·les, en la segona es construirà la Sala de Control i es traslladarà el parc actual al nou complex.

El més llegit

I després