I després

Detenen els amos de quatre bordells gironins

Compartiu aquesta història

El desmantellament d’una xarxa de prostitució masculina que operava a Madrid i Barcelona va desencadenar una operació policial per diverses províncies de l’Estat que ha arribat a Girona en forma d’escorcoll a quatre bordells. L’operatiu, on hi han participat cap a 200 agents de Policia Nacional de la Unitat Contra les Xarxes d’Immigració i Falsedat documental (UCRIF) de Girona, Barcelona i Madrid, va deixar una trentena d’arrestats.
Els detinguts són l’amo dels prostíbuls Eclipse de Mont-ras i Eden de Melianta, el de La Paloma Blanca de Medinyà i el responsable d’un prostíbul encabit en una casa particular de Palamós, a més de personal dels locals i diverses noies, una quinzena, que prestaven serveis sexuals als establiments sense tenir residència legal a l’Estat.
Des del passat febrer, la policia investigava en diverses províncies espanyoles un grup de brasilers que presumptament feien venir nois a Espanya i els explotaven sexualment. Dues de les persones que presumptament operaven a instàncies d’aquesta màfia vivien a Girona i Palamós i amb el pas del temps també es van obrir al mercat de la prostitució femenina i transsexual -en un altre bordell català la policia nacional busca indicis d’explotació a transvestits.
En intervenir els seus telèfons, la policia va constatar que els dos presumptes proxenetes mantenien contactes amb els quatre clubs gironins. En els registres, que es van fer dilluns i dimarts, els agents es van endur documentació per investigar si la xarxa havia proporcionat dones als clubs sota alguna mena de coacció.
Jutjats de Madrid, Girona i la Bisbal instrueixen causes relacionades amb aquesta investigació. Avui declararà al de Girona l’amo dels prostíbuls Eden i Eclipse i alguns dels altres arrestats, tot i que la majoria no passaran a declarar fins que els jutge els citi. També ho faran els dos presumptes proxenetes brasilers. Serà la tercera vegada en dos anys que José Moreno, propietari dels dos bodells i que en projecta un altre a la Jonquera, declari davant un jutge després d’haver estat detigut per la Policia Nacional.
A finals de 2008 se’l va acusar de segrest i delictes d’afavoriment de la prostitució arran la denúncia d’unes joves brasileres que es van escapar i van assegurar al consolat brasiler a Barcelona que les tenien pràcticament presoneres. El cas encara està en instrucció. El passat juliol, la Policia Nacional va fer una agosarada proposta presentant a mans del jutge i el ministeri públic una imputació contra Moreno per banqueig de capitals.
Els diners suposadament blanquejats serien els guanys, que la policia atribueix a l’extorsió sexual, dels clubs de l’empresari. El seu advocat, Lluís Frigola, assegura que els guanys dels locals es limiten a les copes que consumeixen els clients i que els diners que entreguen les noies són en qualitat de lloguer de l’espai i dels serveis que necessiten per exercir la seva activitat, però que en cap cas hi ha extorsió. Els dos locals de Moreno compten amb la llicència necessària de local de pública concurrència per a l’exercici de la prostitució, segons va explicar el lletrat.
La Policia Nacional no va donar més detalls sobre l’operatiu perquè la investigació és encara oberta i està sota secret d’actuacions, i no es descarta que en els propers dies hi hagi més registres i detencions en altres demarcacions catalanes en relació a aquests fets. (DDG).

El més llegit

I després